Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo kūdikį nužudęs vyras kalės 11 metų

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Šiaulių miesto gyventojas, 1974 metais gimęs V.J., buvo kaltinamas savo trijų mėnesių sūnaus nužudymu. Šiaulietis nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Vyras pripažintas kaltu.
Šiaulių apygardos teismas
Šiaulių apygardos teismas / Evelinos Butkutės/15min.lt nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime, šis didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2010 metų balandžio 22 dieną apie 22.30 val. Šiaulių mieste, Rygos gatvėje, kur V.J. su šeima ir gyvena. Buvo nustatyta, kad nelaimė įvyko tuo metu, kai neblaivus V.J. susikivirčijo su žmona.

Kaip vėliau liudijo V.J. sutuoktinė, konflikto metu šiaulietis sūnų metė į grindinį ir nuėjęs į namo vidų užsirakino. Nuo daugybinių sužalojimų mažylis mirė vietoje. Motina sūnų mėginusi atgaivinti, bet šis neberodęs jokių gyvybės ženklų.

V.J. netrukus buvo sulaikytas, jis pareigūnams neneigė, kad per konfliktą sūnų metęs į grindinį. Šiaulietis vėliau teisinosi, jog nužudyti sūnaus nenorėjo. Taip pat vyras teigė, jog versiją, kad per konfliktą jis savo vaiką metęs į grindinį, jam papasakojusi žmona po to, kai šis atsibudęs po miego. V.J. teigimu, tokią versiją jis ir pateikęs pareigūnams. Pats V. J. negalėjęs gerai prisiminti, kaip viskas įvykę, nes buvęs girtas ir nieko neprisimena.

Šią bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, kad V.J. teisme nuosekliai nurodė, kad jis su žmona konfliktavo, pasak kaltinamojo, tą dieną nukentėjusioji, paėmusi vaiką, išėjo iš namų, po to V.J. vartojo alkoholį, dėl to jis ir negali atsiminti tolesnių įvykių eigos.

Parodymų patikrinimų vietoje metu kaltinamasis patvirtino savo parodymus, teisiamojo posėdžio metu savo parodymų neatsisakė, tačiau neigė galėjęs nužudyti savo sūnų, nes tam nebuvę jokių priežasčių. Tokį įvykio aplinkybių aiškinimą teismas vertina kaip kaltinamojo prisipažinimą, nes jis nurodė esmines byloje nustatytas aplinkybes.

Teismas kaltinamojo atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis pripažįsta tai, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi. Nusikalstamos veikos padarymui įtakos turėjo provokuojantis V.J. žmonos elgesys, nes ji girtaudama, nesirūpindama vaikais, būdama neblaivi su mažamečiu sūnumi išeidama iš namų, neatsiliepdama telefonu, išprovokavo konfliktą.

V.J. atsakomybę sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad jis nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, ši aplinkybė turėjo įtakos nusikaltimo padarymui.

Už padarytą nusikaltimą teismas V.J. nuteisė kalėti 11 metų, bausmę šiaulietis turės atlikti pataisos namuose.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius