Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Savo sugyventinę pasmaugęs plungiškis pasakojo kovojęs su slibinu

„Po išgertuvių jam pasivaideno, kad jį puola slibinas, sakė, kad jis gynėsi“, – antradienį Klaipėdos apygardos teisme liudijo policijos pareigūnė, balandį Plungėje skubėjusi į iškvietimą viename bute. Jame vykusios gimtadieninės išgertuvės baigėsi tragiškai. 54-ąjį gimtadienį šventusi Daiva Astrauskienė buvo pasmaugta devyneriais metais jaunesnio sugyventinio Algimanto Rašinskio. Šis teigia neprisimenantis, kad smaugė moterį. Lemtingą vakarą vyras pats iškvietė pareigūnus, tačiau šie moters nebeatgaivino.
Algimantas Rašinskis įtariamas pasmaugęs sugyventinę.
Algimantas Rašinskis įtariamas pasmaugęs sugyventinę. / 15min nuotr.

A.Rašinskis Plungėje gyveno nuomojamame bute, name, prie kurio renovacijos darbų pats prisidėjo, mat dirbo statybų sektoriuje. Po kurio laiko čia kartu apsigyveno ir Daiva. Moteris daug metų dirbo virėja, buvo išsiskyrusi. Su buvusiu vyru moteris užaugino tris vaikus, du sūnus ir dukrą, šie jau suaugę, kai kurie sukūrę šeimas.

A.Rašinskis siekė moters dėmesio, dovanodavo jai gėlių. Pats buvo dukart vedęs, su pirmąja žmona turi du pilnamečius vaikus, antrojoje santuokoje gimė dukra, jai šiuo metu 13.

Sugyventinės Daivos vaikų palankumo jam pelnyti nepavyko. Vaikai nejautė simpatijos naujam draugui, tad metus, kuomet tęsėsi poros santykiai, vaikai su mama susitikdavo rečiau, santykius puoselėjo telefonu.

Antradienį teisme liudijusi buvusi Daivos kolegė Elena Dombrauskienė teigė kartu dirbusi 20 metų. Moteris, anot jos, buvo be galo sąžininga, tvarkinga, niekada nevėlavo į darbą. Plungiškė buvo užsiminusi, kad jos gyvenime atsirado jaunesnis draugas.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Algimantas Rašinskis įtariamas pasmaugęs sugyventinę.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Algimantas Rašinskis įtariamas pasmaugęs sugyventinę.

„Visi norim tų jaunų, bet pagalvojau, Dieve brangus... Jis buvo atėjęs per mano gimtadienį gruodžio 1-ąją, atnešė rožę. Aš su draugėm kalbėjausi. Man jis iškart toks kitokesnis pasirodė, ar vaistų prisidozavęs, ar šnapšės (degtinės, – red. past.) išgėręs. Gal ir norėjau pasakyti, bet ji nebūtų toleravusi“, – pasakojo moteris. Netrukus jos abi paliko senąją darbovietę, bendravimas tapo retesnis. Elena sako keliskart buvusi Daivos ir Algimanto gyvenamame bute, jis buvęs tvarkingas, švarus. Daiva pasidžiaugė, jog įsidarbino mokyklos valgykloje. Nusiskundimų iš moters sako negirdėjusi.

„Mano pirmas klausimas buvo, kaip anūkai, vaikai? Bet supratau, kad nebebendravo. Gal tiems vaikams jis garbės nedarė. Kai turėjo kitą draugą, vaikai sueidavo, visi sėdėjome kavinėje, šventėme jos 50-metį“, – pasakojo moteris.

Daivos artimieji užsiminė prašę moters į svečius užsukti tik ją vieną, naujasis sugyventinis jiems nebuvęs prie širdies. Jie neslėpė, jog ir moteris mėgdavusi taurelę pakelti, tačiau saikingai, neturėjusi bėdų dėl alkoholio, niekuomet neprasižengusi darbe ir buvusi pareiginga.

Vaikams įtarimų buvo sukėlę moters susižalojimai. Jai buvo lūžęs raktikaulis, kažkas teigė matęs su mėlyne paaky.

Likus porai savaičių iki lemtingo vakaro Daiva skambino savo jauniausiam sūnui, gyvenusiam Klaipėdoje, prašė parvežti ją atgal į namus, erdvę, kuri jai priklausė po skyrybų su tėvu jų buvusiame name. Tądien pagelbėti negalėjęs sūnus su mama susisiekęs po poros dienų išgirdo, jog pagalbos nebereikia ir ji niekur kraustytis nebesirengia.

Po poros savaičių šeimą pasiekė žinia apie tragediją. 54-ąjį gimtadienį šventusi Daiva buvo pasmaugta.

Pasivaideno slibinas

Lemtingą naktį budėjusi 26-erių pareigūnė Mantė Šlušnytė antradienį pasakojo, jog tądien, balandžio 18-ąją, buvo gautas nelabai aiškus pranešimas, jog reikalinga pagalba. Kokia tiksliai, nebuvo aišku. Atvykus prie daugiabučio šviesa degė tik pirmajame aukšte. Įėjus į namus stovėjo išsigandęs vyriškis, vilkintis apatinius drabužius.

„Toliau pamatėm moterį, gulinčią lovoje. Klausėm, kas nutiko, jis sakė, kad moteris miega. Buvo pusiau apklota“, – pasakojo pareigūnė. Ji teigė iškart supratusi, jog sugyventinė negyva, kūnas buvo pabalęs. Policijos automobilyje uždarytas Algimantas, paklaustas pareigūnų apie įvykį, tąkart neslėpė, kad smaugė sugyventinę. Viskas įvyko vartojant alkoholinius gėrimus. Pora išvakarėse nusipirko du butelius degtinės ir alaus.

Laukdami medikų, policijos pareigūnai patys bandė gaivinti moterį, kurios kūnas dar buvo šiltas, tačiau jos išgelbėti nebepavyko. Ant jos kaklo buvo matyti paraudimai. Vėliau ekspertai nustatė, jog jai buvo lūžę šonkauliai, raktikaulis, rasta kitų sužalojimų.

„Jis vis klausinėjo, ar ją medikai atgaivino, buvo neramus. Medikai davė jam tabletę. Jis sakė, kad po išgertuvių jam pasivaideno, kad jį puola slibinas, jis gynėsi. Rankomis sugriebęs už kaklo smaugė, po to numetė į lovą. Sakė, kad serga. Sakė, kad dabartinę sugyventinę myli ir nenorėjęs, kad taip įvyktų. Pasakojimai buvo nerišlūs, buvo susijaudinęs, keitėsi nuotaika“, – teisėja pagarsino dalį anksčiau pareigūnės duotų parodymų.

Jis sakė, kad po išgertuvių jam pasivaideno, kad jį puola slibinas, jis gynėsi.

Kartu su kolege dirbęs pareigūnas Saulius Gedgaudas teigė klausęs, kas įvyko ir dėl ko moters kaklas mėlynas. Algimantas atsakė, jog buvo paėmęs už kaklo ir metė į lovą, o į klausimą, ar užspaudė kaklą, atsakęs žodeliu „nu“.

Nepamena smaugęs

Po liudininkų apklausos antradienį prabilo ir įtariamasis Algimantas. Jis pasakojo, jog lemtinga diena prasidėjo įprastai. Tądien abu sugyventiniai atsikėlė, turėjo vizitus pas gydytojus. Vėliau susiskambinę nutarė užsukti į parduotuvę, įsigijo alkoholio, kurį gurkšnojo paminėdami moters gimtadienį.

„Suvartojom, radau gulinčią prie lovos. Pagalvojau, kad neįstengė į lovą įlipt. Įkėliau, pasodinau. Ji dar pasakė: „Algi, baik“. Per krūtinę suėmiau, įmečiau į lovą ir iškviečiau policiją. Ant jos kaklo buvo dėmė ir iš nosies matėsi kraujas“, – pasakojo vyras. Paklaustas, ar buvo suėmęs už kaklo, jis paneigė. Teisėjams kilus klausimų, kodėl tuomet prireikė pagalbos, įtariamasis sakė supratęs, jog moters pats neatgaivins, todėl ją ir kvietęs.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Algimantas Rašinskis įtariamas pasmaugęs sugyventinę.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Algimantas Rašinskis įtariamas pasmaugęs sugyventinę.

Duodamas parodymus teisėsaugai anksčiau vyras pasakojo, jog išgėrus alkoholio jam vaidenasi. Jis neslėpė turintis priklausomybę nuo alkoholio, sveikatos problemų, jam ima vaidentis, atsiranda haliucinacijų, nepamena buvusių įvykių.

Kartą jam pasirodė, kad kažkas vaikšto po kambarį, o sugyventinė jį nuramino, kad nieko daugiau nėra. Vėliau moteris Algimantui užsiminė, jog bijo su juo gyventi, tad vyras nuo alkoholizmo gydėsi ligoninėje.

„Kaltę pripažįstu iš dalies. Ką pamenu, pripažįstu, ko nepamenu, nepripažįstu. Aš jos nepasmaugiau. Kai kviečiau policiją, ji buvo gyva“, – tokie žodžiai yra nugulę į bylos medžiagą, kuriuos anksčiau ištarė įtariamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius