Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė lieka nubausta už vairavimą išgėrus

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį atmetė už vairavimą išgėrus nubaustos Seimo narės Vincės Vaidevutės Margevičienės advokato prašymą atnaujinti administracinę bylą dėl šio Kelių eismo taisyklių pažeidimo.
V.V.Margevičienė
V.V.Margevičienė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

2013 metų gegužės 17 dieną Kaišiadorių rajono apylinkės teismas opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narei skyrė 1 tūkst. litų baudą ir atėmė teisę metus sėsti prie automobilio vairo. Šios nuobaudos nekeitė ir tų metų liepą bylą peržiūrėjęs Kauno apygardos teismas.

Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos pirmininkės pavaduotojos vairuojamą „Mitsubishi“ patruliai sustabdė 2013 metų balandžio 10-osios vakarą Kaišiadorių rajone, netoli Žiežmarių. Patikrinus jos blaivumą, alkoholio tikrintuvas užfiksavo 0,61 promilės.

Politikės advokatas prašė panaikinti teismų sprendimus ir administracinę bylą nutraukti arba pakeisti nutartį ir sušvelninti skirtą nuobaudą. Advokatas tikino, kad vairuotojos kaltė grindžiama alkoholio kiekio matuoklio parodymais, kurie esą gauti netinkamai, nesilaikant nustatytų tokių duomenų fiksavimo taisyklių, o skirta bauda neproporcinga padarytam pažeidimui. Advokatas prašė sumažinti baudą ir iš Seimo narės neatimti teisės vairuoti.

Išnagrinėjęs bylą LAT nustatė, kad pakeisti teismų sprendimus nėra teisinio pagrindo, jis tai pat atmetė advokato argumentus dėl konservatorę tikrinusių policininkų esą netinkamos kvalifikacijos bei alkoholio kiekio matuoklio netinkamumo naudoti.

V.V.Margevičienė buvo sustabdyta 19.10 val., alkoholio kiekio matuokliu patikrinta 19.26 valandą. Po to V.V.Margevičienė savo iniciatyva nuvyko į Kauno apskrities priklausomybės ligų centrą, jame atlikta apžiūra. 20.25 val. fiksuotas nepavykęs bandymas pūsti į alkoholio kiekio matuoklį, dar po 20 minučių atliktas tikrinimas fiksavo 0 promilių. Medicininės apžiūros metu kraujo tyrimo politikė atsisakė ir tai patvirtino savo parašu.

2013 metų gegužę politikė Seimo salėje prarado sąmonę ir buvo gydoma ligoninėje dėl širdies ritmo. Konservatorė V.V. Margevičienė žiniasklaidai yra sakiusi, kad balandžio 10-ąją išgėrusi širdį stiprinančių lašų – gudobelių antpilo, kurio sudėtyje yra alkoholio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius