Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo narį Andrių Šedžių reketavusio vaikino baudžiamoji byla iškeliavo į teismą

Antradienį Vilniaus apygardos prokuroras Šarūnas Astrauskas teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl turto prievartavimo. Šiuo nusikaltimu kaltinamas tauragiškis 18 metų K.B., kuris grasindamas nužudyti Seimo narį Andrių Šedžių reikalavo į nurodytą banko sąskaitą pervesti 13 tūkst. litų.
Seimo narys Andrius Šedžius
Seimo narys Andrius Šedžius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad prieš tris savaites K.B. paskambino į tarnybinį A.Šedžiaus telefoną, kurį naudotis Seimo narys yra atidavęs savo visuomeninei padėjėjai. Paskambinęs asmuo pageidavo kalbėti su A.Šedžiumi, tačiau pats neprisistatė. Jo balsas padėjėjai pasirodė panašesnis į vaikišką nei vyrišką. Netrukus į tą patį tarnybinį telefoną atėjo trumpoji žinutė, kurioje buvo prašoma į nurodytą banko sąskaitą pervesti 15–20 tūkst. litų. Seimo nario padėjėjos tai nenustebino – žmonės dažnai parlamentaro prašo paaukoti pinigų.

Kitą dieną tas pats asmuo vėl paskambino ir pasakė norįs, kad Seimo narys jam pervestų 15 tūkst. litų. Padėjėja atsisveikino ir pokalbį nutraukė. Po pusvalandžio buvo gauta dar viena trumpoji žinutė – šį kartą ji buvo grėsminga. Joje buvo išdėstytas reikalavimas pervesti 13 tūkst. litų. Priešingu atveju buvo grasinama įvykdyti vienos pastaruoju metu išgarsėjusios dainininkės (Irmos Jurgelevičiūtės – red. past.) vyro, atliekančio laisvės atėmimo bausmę, užsakymą – pašalinti A.Šedžių. Šią žinutę padėjėja jam persiuntė į asmeninį mobilųjį telefoną.

K.B. dėl jam pareikšto įtarimo prisipažino tiktai iš dalies. Baigęs vienuolika klasių vaikians sumanė verstis žemės ūkiu, tačiau nusipirkti traktorių neturėjo pinigų. Planas gimė per televiziją pamačius reportažą, pasakojantį apie vienos dainininkės vyrą, nuteistą už dviejų žmonių nužudymą. Buvo kalbama ir apie nuteistojo požiūrį į jo žmonos ir Seimo nario, vadinamo milijonieriumi, santykius.

Parlamentaro tarnybinio mobiliojo telefono numerį susirado Seimo interneto svetainėje. K.B. neigė, kad pažįsta nuteistąjį, ir tvirtino prasimanęs, jog dainininkės vyras užsakė nužudyti A.Šedžių. Seimo nario turto prievartavimu kaltinamas K.B. pareigūnus tikino nenorėjęs A.Šedžiui pakenkti, o tik siekęs atkreipti jo dėmesį.

Ligi šiol į teisėsaugos akiratį K.B. nebuvo patekęs, neskaitant nemalonumų dėl administracinio teisės pažeidimo.

„Net ir turėdamas galvoje jauną kaltinamojo amžių, labai menką gyvenimo patirtį, vis dėlto negaliu atsistebėti šiuo poelgiu, – sakė prokuroras Š.Astrauskas. – Elgiamasi visai negalvojant apie pasekmes, o jos būna skaudžios. Visuomenėje žinomi asmenys dažnai masina ne tik žiniasklaidos atstovus, bet ir štai tokius karštakošius.“

Įstatymas tam, kuris neturėdamas teisėto pagrindo atvirai savo naudai, panaudodamas psichinę prievartą, vertė kitą asmenį perduoti turtą, numato areštą arba laisvės atėmimo iki šešerių metų bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius