Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo nario sulaikytam įtariamajam lūžo šonkauliai (papildyta 16.37 val.)

Trečiadienio naktį į kriminalinę istoriją įsivėlė Seimo narys konservatorius Kazys Starkevičius. Jis sulaikė vagyste įtariamą asmenį ir šis vėliau sulaužytais šonkauliais atsidūrė ligoninėje.
K.Starkevičius.
K.Starkevičius. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Kauno rajono policija, po vidurnakčio į pareigūnus kreipėsi Rokų kaime gyvenančio Seimo nario žmona Rasa Starkevičienė (gim. 1958 m.) ir pranešė, kad dar lapkričio 20 d. iš kieme stovinčio traktoriaus „Lanini" kuro bako buvo pavogta 170 litrų dyzelino. Tąkart nuostolis siekė 510 litų.

Policijos duomenimis, traktorius su kita technika stovėjo aptvertame namo kieme. Turtas nedraustas, signalizacija čia irgi neįrengta.

Moteris apie 1 val. nakties į policiją skambino pranešti, kad prie kiemo vartų pastebėjo įtartiną vyriškį, kuris galėjo įvykdyti dyzelino vagystę.

Kol moteris skambino pareigūnams, į kiemą gaudyti įtariamojo išbėgo jos vyras Seimo narys Kazys Starkevičius (gim. 1956 m.). Su Vyteniu G. (gim. 1973 m.) vyrai įtariamąjį sulaikė.

Sulaikytas asmuo atvykusiai policijai prisistatė Valerijaus B. (gim. 1965 m.) vardu. Pareigūnai praneša, kad vyras neturi nuolatinės gyvenamosios vietos.

Sulaikytas įtariamasis atsidūrė ligoninėje. Nustatyta, kad jam lūžo keli šonkauliai. Įtariamasis gydomas Kauno klinikose.

Kalbėdamas su 15min.lt žurnalistu Seimo narys sakė, kad prie kiemo vartų pasirodžiusį vyrą jis sulaikė ne šiaip sau. Pasak K.Starkevičiaus, jo šeimos nariai vagį prieš savaitę gerai įsidėmėjo.

„Manęs tada namie nebuvo, bet mano šeimos nariai peržiūrėjo vaizdo įrašus. Kiemas yra filmuojamas. Vaizdo įraše matyti, kad vagis tąkart atėjo apie 5.30 val. Dalį pavogto kuro jis išlaistė ant asfalto", - pasakojo K.Starkevičius.

Papildyta 16.37 val.: Kauno apygardos prokuratūra trečiadienio pavakare pranešė, kad buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Vienas - dėl vagystės, antras - dėl sveikatos sutrikdymo.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, sulaikytasis Valerijus B. policijai pasiskundė, kad buvo sumuštas nepažįstamų asmenų.

Dėl dyzelinio kuro vagystės ir Valerijaus B. sužalojimo Kauno rajono policijos komisariate pradėti atskiri ikiteisminiai tyrimai.

Tolimesnį ikiteisminį tyrimą dėl vagystės atlieka Kauno rajono apylinkės prokuratūra, o ikiteisminį tyrimą dėl sveikatos sutrikdymo atlieka Kauno apygardos prokuratūra.

„Atkreipiame dėmesį, kad ikiteisminis tyrimas pradedamas ne asmenų atžvilgiu, o pagal nusikalstamos veikos požymius. Ikiteisminio tyrimo metu siekiama ištirti visas aplinkybes ir tik surinkus  visus faktinius duomenis sprendžiama, ar buvo padaryta nusikalstama veika ir ar surinkta pakankamai duomenų įtariamų asmenų kaltei pagrįsti“,- rašoma Kauno apygardos prokuratūros pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius