Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekspertė M.Bartašiūnaitė neigia, kad yra susijusi su antivalstybine veikla

Į teisėsaugos akiratį patekusi seksperte Milda Bartašiūnaitė teigia, kad nėra susijusi su propagandinių skrajučių platinimu ir prorusiškais portalais. Ketvirtadienio rytą moters namuose buvo atlikta krata, o vakare socialiniame tinkle „Facebook“ ji parašė: „Jie nieko neras. Faktas.“
Milda Bartašiūnaitė
Milda Bartašiūnaitė / Luko Balandžio nuotr.

Ketvirtadienio rytą, apie 6 val., kriminalinės policijos pareigūnai pasibeldė į seksperte vadinamos M.Bartašiūnaitės namus Trakuose. Tą pačią dieną buvo krečiami butai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose.

Šie pareigūnų veiksmai – dalis ikiteisminio tyrimo, kuriuo siekiama nustatyti antikonstitucine veikla užsiimančių asmenų tinklą.

M.Bartašiūnaitė viešai teisino Rusijos agresiją prieš Ukrainą, šaipėsi iš Lietuvos valstybės, valdžios, kariuomenės ir panašių dalykų. 

„Paradoksas, kad tokie reidai bei kratos tik dar labiau kiršins visuomenę. Bręs tvirtesnė takoskyra tarp vienminčių skirtingose barikadų pusėse, – ketvirtadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje samprotavo moteris. – Namų šeimininkė, vaiko autisto mama, kuri „Facebook“ išdėsto savo požiūrį į vykstančius reiškinius, yra grėsmė visuomenei bei valstybingumui?“

Ji teigė, kad nėra susijusi su propagandinių skrajučių platinimu, prorusiškais internetiniais puslapiais ir nedalyvauja organizuotoje veikloje.

„Visų pirma, nėra jokios organizacijos, o tuo labiau koordinatorių, kurie tuo pačiu būtų ir pinigų maišais“, – rašė M.Bartašiūnaitė.

Visų pirma, nėra jokios organizacijos, o tuo labiau koordinatorių, kurie tuo pačiu būtų ir pinigų maišais, – rašė M.Bartašiūnaitė. 

Moteris teigė, kad tokių veiksmų tikslas, jos nuomone, – įbauginti „antisisteminius“. 

Jos pasisakymai yra vadinami prorusiškais, tačiau moteris aiškino, kad myli Lietuvą. Esą ji laukė, kol į duris pasibels pareigūnai: „Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šis Damoklo kardas pagaliau krito. Net neabejojau, kad vieną ankstų rytą sulauksiu garsaus beldimo į duris ir gausios delegacijos.“

Savo pareiškimo pabaigoje M.Bartašiūnaitė nurodė naująjį mobilaus telefono numerį ir paprašė feisbuko draugų: „Kaip žinia, tyrėjai konfiskavo visas komunikacijos priemones, todėl būčiau labai dėkinga, jeigu kas nors laikinai paskolintų man kompiuterį.“

Įtarimai organizuota antikonstitucine veikla

Kratos buvo atliktos ne tik M.Bartašiūnaitės namuose, bet ir pas Giedrių Grabauską ir Žilviną Razminą.

BTV/15min.lt fotomontažas/Žilvinas Razminas ir Milda Bartašiūnaitė
BTV/15min.lt fotomontažas/Žilvinas Razminas ir Milda Bartašiūnaitė

Kriminalistams pavyko nustatyti tinklą asmenų, kurie Lietuvoje organizuoja ir agituoja jaunimą netiesiogiai palaikyti prorusiškas partijas, judėjimus, organizuoti piketus prieš teisėtai išrinktą Lietuvos valdžią, narystę NATO ir Europos Sąjungoje. Taip pat – euro įvedimą ir kitus ekonominius, socialinius reiškinius. 

Šių metų sausio 15 dieną Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos antikonstitucinės veiklos.

Kriminalistams pavyko nustatyti tinklą asmenų, kurie Lietuvoje organizuoja ir agituoja jaunimą netiesiogiai palaikyti prorusiškas partijas, judėjimus.

Medžiaga buvo perduota Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, tyrimo ėmėsi Sunkių nusikaltimų tyrimų valdyba.

Kratos buvo atliekamos ir pas asmenis, kurie atsakingi už kelis propagandinius internetinius puslapius. 

Šaltiniai teisėsaugoje teigė, kad tuose internetiniuose puslapiuose „skleidžiama informacija, raginanti burtis į grupes kovai su Lietuvos valdžia, JAV ir tarptautinėmis struktūromis, kurių narė yra Lietuva“.

Puslapių turinys taip pat yra nukreiptas prieš eurą, ragina nacionalizuoti teisėtai Lietuvoje veikiančių verslo subjektų turtą.

Tai, kad tyrimas atliekamas dėl organizuotos antikonstitucinės veiklos, leidžia daryti prielaidą, kad M.Bartašiūnaitė ir kiti prorusiški veikėjai galėjo veikti suderinę veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius