Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualiniais nusikaltimais įtariamas danas Schultzas – ligoninėje

Vilniaus teismas neturėjo galimybės tęsti baudžiamosios bylos, kurioje Skandinavų verslo centro 47 metų vadovas Bjarke Gallas Berneris Schultzas kaltinamas seksualiniu prievartavimu ir išžaginimu.
Smurtas
Smurtas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Pirmadienį Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas turėjo nagrinėti dano B.G.B.Schultzo baudžiamąją bylą dėl sunkių seksualinių nusikaltimų, tačiau paaiškėjo, kad būtent šios dienos rytą užsienietis paguldytas į ligoninę.

Daną ginantis advokatas Mindaugas Paukštė paaiškino, kad jo klientą palaužė dvasinis ir fizinis išsekimas.

Teisininkas siūlė nesistebėti, kad po beveik metų, praleistų Lukiškių kameroje „6–8 laipsnių temperatūroje su pelėmis ir tarakonais“, B.G.B.Schultzui pašlijo sveikata.

Bylos nagrinėjimas atidėtas iki liepos mėnesio.

Danijos pilietis B.G.B.Schultzas išgarsėjo, kai dar pernai žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą jis 2009-ųjų gegužės pabaigoje beveik parą Vilniaus centre esančiame bute kalino vilnietę studentę.

Nukentėjusioji pareigūnams teigė, kad užsienietis ją mušė ir išprievartavo.

Vėliau viešojoje erdvėje pasirodė pranešimų, esą nuo jo nukentėjo ir daugiau merginų.

Užsienietį ginantis teisininkas M.Paukštė pirmadienį žurnalistams aiškino, kad visa ši istorija yra pernelyg išpūsta, kaltinimai jo klientui – nepagrįsti, o apie kitas nukentėjusiąsias negali būti nė kalbos. Todėl esą vienintelis iš tiesų nukentėjęs per šį skandalą – pats B.G.B.Schultzas.Verslas sugadintas, gyvenimas – sugadintas, – sakė dano advokatas.

„Verslas sugadintas, gyvenimas – sugadintas“, – lakoniškai, bet nesismulkindamas apibendrino advokatas. Teisininkas retoriškai klausė, kaip įsivaizduojama, iš kokių lėšų būtų tenkinamas danui pareikštas nukentėjusiosios civilinis ieškinys. M.Paukštė neįvardijo konkrečios sumos, tačiau ieškinį apibūdino taip: „Didelis. Tokių net nebūna!“

Gynėjas pakartojo, kad pinigų B.G.B.Schultzas neturi, ir kaip įrodymą pateikė save – nemokamai valstybės suteiktą advokatą.

Anot M.Paukštės, tai, kas įvardijama kaip išžaginimas, iš tiesų buvo dviejų suaugusių žmonių bendravimas laisva valia. M.Paukštė piktinosi, jog žiniasklaidoje skelbiama, kad B.G.B.Schultzas savo auką laikė ištisą parą – ši informacija esą neatitinka tikrovės.

B.G.B.Schultzas Lukiškėse buvo laikomas iki gegužės pabaigos. Dabar jam skirta kur kas švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, taip pat jis įpareigotas reguliariai registruotis policijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius