Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualiniais nusikaltimais įtariamas danas Schultzas pasirodė teisme, jam skirta psichiatrinė ekspertizė (atnaujinta 15.11 val.)

Vilniaus teismas pagaliau turėjo galimybę tęsti baudžiamosios bylos, kurioje Skandinavų verslo centro 47 metų vadovas Bjarke Gallas Berneris Schultzas kaltinamas seksualiniu prievartavimu ir išžaginimu, nagrinėjimą.
Bjarke Gallas Berneris Schultzas
Bjarke Gallas Berneris Schultzas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį seksualiniais nusikaltimais įtariamo dano B.G.B.Schultzo pasirodymas Vilniaus 3-iame apylinkės teisme prilygo šventei. Proceso dalyviai ir liudytojai jau buvo kone praradę viltį, kad teisme bus galimybę tęsti laisvėje esančio, o ne už grotų laikomo užsieniečio bylą.

Vieną šios dienos posėdyje liudijusi vilnietė į teismą atvyko net 7 kartą – šeši ankstesni jos vizitai būdavo neprasmiai, nes posėdžiai vis neįvykdavo. Liudyti ketvirtadienį atvykęs vaikinas minėjo, kad lankosi teisme jau trečią sykį.

Galimybė būti teisiamam kol kas išvengiant laisvės atėmimo kaltinamajam sudaryta dėl jo sveikatos problemų. Taip pat tikima, kad laisvėje B.G.B.Schultzas nepakenks tyrimui.

Daną ginantis advokatas Mindaugas Paukštė prieš šios dienos posėdį minėjo, kad jo klientui iki šiol nepavyko įveikti dvasinio ir fizinio išsekimo. Todėl jau ateinantį savaitgalį jis žada kristi į Daniją ir lankytis pas vietos gydytojus. „Medikai jau dabar nerekomenduoja jam dalyvauti teismo posėdžiuose“, – minėjo M.Paukštė. Tačiau teismo ir prokuratūros atstovai visuomet reikalauja įrodymų, kad gydytojų nurodymų laikykis būtina.

Kita priežastis, kodėl danui rūpi skubiai grįžti į tėvynę – pastaruoju metu yra labai nusilpusi jo motina. Kelių dienų kelionei į užsienį B.G.B.Schultzas turės gauti teisėsaugininkų leidimą, nes būtent pirmadieniais jis yra įpareigotas registruotis policijoje. 

Seksualinių nusikaltimų byla ketvirtadienio popietę nagrinėjama už uždarų durų.

Per valandą teismas apklausė abu šiandien atvykusius liudytojus.

Kaip žinoma, Danijos pilietis B.G.B.Schultzas išgarsėjo, kai dar pernai žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą jis 2009-ųjų gegužės pabaigoje beveik parą Vilniaus centre esančiame bute kalino vilnietę studentę.

Nukentėjusioji pareigūnams teigė, kad užsienietis ją mušė ir išprievartavo.

B.G.B.Schultzas Lukiškėse buvo laikomas ištisus metus, iki šių gegužės pabaigos. Dabar jam skirta kur kas švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Papildyta 15.11 val. Pasibaigus šios dienos posėdžiui paaiškėjo, kad teismas nutarė skirti B.G.B.Schultzui papildomą psichiatrinę ekspertizę. Nuo jos rezultatų priklausys, ar danas gali dalyvauti bylos nagrinėjime.

Maža to, bylą kuruojantis prokuroras šiandien teismo paprašė sugriežtinti kaltinamajam taikomą kardomąją priemonę. Prokuratūros vertinimu, rašytinį pasižadėjimą neišvykti būtina pakeisti namų areštu. Ar prokuroro prašymas bus patenkintas, teismas žada paskelbti penktadienį 15 val.

Pats B.G.B.Schultzas po šios dienos posėdžio atrodė neblogai nusiteikęs, tačiau kartojo niekaip nepamirštantis Lukiškių baisumų, o visą Lietuvos teisingumo sistemą vadino neeuropietiška. Bylos detales komentuoti vengiantis vyras leido suprasti, kad merginos neskriaudė. Jo žodžiais tariant, tą vakarą buvo tikrai daug alkoholio, o visa kita buvo laisva valia vykęs suaugusių žmonių bendravimas.

Šioje byloje dar teks surengti ne vieną teismo posėdį, juolab dar liko neapklaustų liudytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius