Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šengeno erdvėje užsibuvusiam baltarusiui – 500 Lt bauda

Šengeno erdvėje gerokai ilgiau nei leistina užsibuvęs baltarusis nubaustas 500 Lt bauda ir įpareigotas išvykti iš Lietuvos.
Kena
Kena / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstantį keleivinį traukinį Vilnius – Maskva.

Dokumentų kontrolės metu paaiškėjo, kad vieno iš keleivių, 39-erių Baltarusijos piliečio, turima Šengeno viza jam suteikė teisę šioje erdveje būti tik iki praėjusių metų spalio. Nuo tol baltarusio buvimas Šengeno erdvėje tapo neteisėtu.

VSAT pareigūnai užsienietį išlaipino iš traukinio ir išnagrinėję administracinę bylą dėl užsieniečių išvykimo iš Lietuvos tvarkos pažeidimo baltarusiui skyrė 500 Lt baudą.

Kenos pasieniečiai jį taip pat įpareigojo  išvykti iš Lietuvos. Užsienietis ten pat Kenos geležinkelio kontrolės punkte sumokėjo baudą ir palydėtas pasieniečių apie vidurnaktį į trečiadienį iš šalies išvyko traukiniu Kaliningradas – Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius