Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senolę Kaune bandęs apvogti 22-ejų metų romas bus teisiamas ir už nužudymą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Virginijus Sokolovas baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 22-ejų metų L.M. kaltinamas pasikėsinimu apiplėšti ir nužudymu dėl savanaudiškų paskatų. Pernai metų liepą jis bandė pagrobti iš senyvo amžiaus moters rankinę, tačiau ši griūdama susitrenkė galvą ir po mėnesio dėl traumos ligoninėje mirė. L.M. įvykio metu buvo apsvaigęs.
Ukrainos fronte esančio miestelio kasdienybė
Senolė/ Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Praėjusių metų liepos 4-ąją, Kaune, prie vieno iš prekybos centrų pagrindinio įėjimo durų, apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų L.M. užpuolė 88-erių metų senolę, ranka stipriai griebė nukentėjusiosios rankinę, siekdamas ją pavogti, tačiau nepavykus, pabėgo. Senolė, po smūgių nugriuvo, susitrenkė galvą ir po šiek tiek daugiau nei mėnesio, rugpjūčio 9 dieną, ligoninėje mirė, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Kaltinamąjį vijosi dviratininkas, kuris išgirdo senolės sūnaus pagalbos šauksmą, tačiau veltui – važiuojant per gyvenamųjų namų kiemus, dviratininkas užklimpo dumble ir pametė L. M. iš akių.

Kaltinamasis pripažįsta, kad norėjo apvogti moterį, tačiau jos sužaloti ar nužudyti nenorėjęs. Jis pasakojo, kad tą dieną, kartu su drauge atėjo į prekybos centrą, mat pastaroji banke norėjo sužinoti savo sąskaitos numerį. Kol draugė banke laukė savo eilės L.M. teigė išėjęs į lauką parūkyti, o jam grįžus atgal į banką, draugė pasakė, kad matė pas banke buvusią senutę daug pinigų.

Pamatęs moterį, išeidinėjančią su senyvu vyru iš prekybos centro, jis prie jos pribėgo ir čiupo rankinę, o nepavykus išplėšti rankinės iš nukentėjusiosios ir jai pargriuvus, pabėgo.

Kaltinamąjį vijosi dviratininkas, kuris išgirdo senolės sūnaus pagalbos šauksmą, tačiau veltui – važiuojant per gyvenamųjų namų kiemus, dviratininkas užklimpo dumble ir pametė L. M. iš akių. Kaltinamasis slapstėsi, vengė atsakomybės už savo veiksmus, tačiau rugpjūčio 3-ąją buvo sulaikytas.

Romų tautybės vyras, turintis 4 klasių išsilavinimą niekur nedirba bei yra teistas du kartus.

Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai. Atliktos liudininkų, banko ir prekybos centro darbuotojų, kaltinamojo artimųjų ir kaimynų apklausos.

Kaltinamajam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius