Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septynių mėnesių mergytė mirė – aparatai atjungti

Šiaulių medikai informavo, kad pirmadienio naktį į ligoninę atvežtos septynių mėnesių mergytės smegenys mirė. Jos gyvybę toliau palaikė aparatai. Trečiadienio popietę, 14 val. 21 min. mergaitė mirė.
Šiaulių kapinėse: Žmonės gyvena artimųjų prisiminimuose
Kapinėse. Asociatyvi nuotr. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kaip žinoma, sekmadienio naktį Šiauliuose į medikų rankas pateko septynių mėnesių mergytė, kurią ištiko klinikinė mirtis. Jos gyvybę palaikė aparatai. Būklė visą laiką buvo kritinė. Trečiadienio rytą konstatuota smegenų mirtis.

Tokiais atvejais aparatai neišjungiami dar 48 valandas, tačiau mažylės kūnelis po smegenų mirties atlaikė vos kelias valandas.

Tą pačią dieną, 14 val. 21 min. mergytės gyvybė galutinai užgeso.

Septyniolikmetė šiaulietė kūdikio motina ir jos 24-erių sugyventinis buvo sulaikyti.

Įtariama, kad mergytė galėjo patirti smurtą. Jos mama, pirminiais duomenimis, nepripažįsta kaltės. Ji neigia naudojusi smurtą prieš mergaitę.

Tvirtina bandžiusi gaivinti nuo astmos priepuolio dūstančią mergaitę. Dėl dusulio ir buvo kreiptasi į medikus. Teigiama, kad mergytė nebuvo stiprios sveikatos.

Tikrasis tėvas liko Kaune

Ant vaiko kūnelio medikai pastebėjo kelias mėlynes. Dėl to buvo informuoti pareigūnai, kurie sulaikė motiną ir sugyventinį, kuris nėra mergytės tėvas.

Šiaulių vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Donatas Žakaris teigė, kad septyniolikmetė pastaruoju metu gyveno Kaune su savo vaiku ir vaiko tėvu.

Vedėjo žiniomis, Kauno vaikų teisių sargai stebėjo šią šeimą, nes patėvis buvo įtartas smurtavęs prieš savo vaiką. Vaikas buvo paimtas iš šeimos, tačiau prieš porą mėnesių grąžintas.

Į Šiaulius septyniolikmetė sugrįžo vos prieš porą savaičių. Ji nutraukė santykius su vaiko tėvu ir užmezgė naujus santykius. Būtent naujasis sugyventinis paskambino tarnyboms dėl mergaitės sveikatos būklės.

Antradienio vakarą septyniolikmetę mamą leista suimti septynioms dienoms, o sugyventinį – penkioms.

Prokurorai tikrina pernai užverstą bylą

Prokuratūros turimais duomenimis, nutrauktas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2016 m. spalio 14 d. po to, kai motina kreipėsi konsultacijos dėl nedidelio dviejų su puse mėnesių amžiaus dukters sveikatos sutrikimo.

Gydytoja pastebėjo poodines kraujosruvas abiejų kūdikio žandų srityje

Generalinė prokuratūra informuoja, kad nuspręsta šią bylą patikrinti.

Prokurorams yra žinoma, kad vaiką apžiūrėjusi gydytoja pastebėjo poodines kraujosruvas abiejų kūdikio žandų srityje.

Įvertinusi, kad jos negalėjo atsirasti vaikui tiesiog muistantis, informavo Vaiko teisių apsaugos specialistus. Mergaitė buvo paimta, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tyrimo metu nustatyta, kad mergaitę auginę nepilnametė motina bei savo pavardę vaikui suteikęs vyras neturi tinkamų socialinių, tėvystės įgūdžių, juos lankė socialinis darbuotojas, tačiau įtarimų dėl smurto nebuvo.

Mergaitę auginęs vyras, apklausiamas specialiuoju liudytoju, papasakojo, kad išvakarėse žaidė su vaiku ir buvo suėmęs ją už žandukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius