-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sės į teisiamųjų suolą: Klaipėdos sukčiaus pinklėse – net 15 nukentėjusiųjų

Neteisėto praturtėjimo planus kūręs ir įgyvendinęs klaipėdietis teisėsaugai įkliuvo apgavęs net penkiolika žmonių. Byla jau įteikta Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Keturis kartus anksčiau teistas kaltinamasis netrukus bus teisiamas už sukčiavimą. Tiesa, pagal šį baudžiamojo kodekso straipsnį vyras teistas ir anksčiau.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bylos duomenimis, kaltinamasis T. S. įvairiose interneto svetainėse talpindavo skelbimus, kuriuose skelbėsi įvairiomis sumomis skolinantis pinigus. Skelbimo tikrumu patikėjusioms aukoms, vyras, įtariama, liepdavo pervesti įvairaus dydžio sumas, skirtas neva paskolos dokumentų tvarkymui, mokumo įvertinimui, notaro paslaugų apmokėjimui ir kitoms išlaidoms, susijusioms su paskolos gavimu padengti. Tokiu būdu išviliojęs daugiau nei 2 tūkstančius eurų, 27-erių kaltinamasis apgavo tris nukentėjusiuosius.

Dar 12 nukentėjusiųjų, kaip įtariama, į klaipėdiečio spąstus įkliuvo susigundę mobiliųjų telefonų skelbimais. Bylos duomenimis, internetinėse svetainėse vyras talpino skelbimus apie neva nebrangiai parduodamus naujausius telefonus, nors realiai jų net neturėjo. Paštu padarę perlaidas, nukentėjusieji ne tik liko be pinigų, bet negavo ir mobiliųjų telefonų. Tokiu būdu kaltinamasis, įtariama, susižėrė daugiau nei 4 tūkstančius eurų.

Iš viso, kaip įtariama, apgavęs 15 asmenų, vyras iš jų apgaule išviliojo pusseptinto tūkstančio eurų, tačiau savo kaltės dėl šių neteisėtų veikų nepripažįsta.

Sukčiavimo byla Klaipėdos apylinkės teisme Klaipėdos miesto rūmuose bus pradėta nagrinėti šių metų vasario 13 dieną 9 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius