Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešėlinis milijonierius neatsisakė 350 Lt socialinės pašalpos ir nemokamų medicinos paslaugų

Panevėžio apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje daugiau nei 1,1 mln. litų pajamų iš tarptautinės šešėlinės prekybos automobilių detalėmis ir aparatūra gavęs 25-erių metų panevėžietis įtariamas pinigų plovimu, sukčiavimu, neteisėta komercine veikla stambiu mastu ir kitais finansiniais nusikaltimais, pranešė FNTT.
Pinigų plovimas
Pinigų plovimas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tai dar viena FNTT Panevėžio apygardos valdybos ir Panevėžio apygardos prokuratūros baigta baudžiamoji byla dėl milijonines pajamas gavusių organizuotos grupės narių padarytų nusikaltimų (kitų jos narių bylos perduotos nagrinėti arba jau išnagrinėtos teisme).

Tyrimo metu atskleista, kad panevėžietis, iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir kitų šalių gavęs prabangių automobilių vaizdo, garso ir navigacinę techniką bei automobilių detales, per internetinės prekybos sistemą, parduodavo Kinijos, Taivano, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos įmonėms ir fiziniams asmenims.

Pirkėjai už įsigytą techniką pinigus pervesdavo į panevėžiečio draugų banko sąskaitas, o pardavėjas automobilių detales ir techniką persiųsdavo naudodamasis pašto paslaugas teikiančia bendrove ar siuntų tarnybomis.

FNTT Panevėžio apygardos valdyba ir Panevėžio apygardos prokuratūra išaiškino, kad solidžias neteisėtas pajamas gavęs jaunas panevėžietis buvo užsiregistravęs kaip bedarbis ir per kelerius metus apgaule gavo daugiau nei 7 tūkst. litų socialinę pašalpą, kuri šiuo metu sudaro 350 Lt, ir nemokamų medicininių paslaugų už daugiau nei 500 litų.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas panevėžiečiui gresia maksimali iki 7 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius