-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešerius metus prokuratūroje marinta byla dėl „masažo su laiminga pabaiga“ pagaliau nagrinėjama teisme

Teismas Vilniuje nagrinėja sekso paslaugų ir sąvadavimo bylą, dėl kurios nepaaiškinamo marinimo pareigų yra netekęs tuometis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Adas Laurikėnas.
Kaltinamieji
Šeši iš septynių kaltinamųjų nėra suimti, posėdžius jie lanko patys (iš kairės): Rimantas Persinevičius, Alena Petraškienė, Inga Stugė, Rasa Pakamorytė, Aidas Kazilionis ir Rolandas Stončius. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismui iš trečio karto trečiadienio rytą pavyko atversti baudžiamąją bylą, kuri tapo rezonansine dar nepradėjus jos nagrinėti.

15min.lt primena, kad dėl itin ilgai ir nepagrįstai vilkinto ikiteisminio tyrimo šioje byloje yra nuteistas ir pareigų netekęs tuometis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Adas Laurikėnas.

Aukštas pareigas einantis pareigūnas taip ir nesugebėjo paaiškinti, kodėl net šešerius metus nesurašė kaltinamojo akto ir baudžiamosios bylos pagal Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) surinktą  medžiagą neperdavė į teismą. 

A.Laurikėnas pats atsidūrė kaltinamųjų suole – jis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba, jam skirta 50 MGL dydžio (6 500 litų) bauda.

Aštuonerių metų senumo įvykius menanti byla teisėjus pasiekė tik šiais metais, o šįryt pagaliau susirinkus visiems kaltinamiesiems, ją buvo galima atversti.

Tiesa, motyvuodamas tuo, kad proceso metu gali būti atskleisti jo dalyvių asmeniniai duomenys, prokuroras Rolandas Stankevičius paprašė nagrinėti bylą uždaruose posėdžiuose.

Teisėja Sigita Bieliauskienė prašymą dėl neviešo proceso iškart patenkino.

Dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos prieš teismą stojo iš viso septyni kaltinamieji: Aidas Kazilionis, Rasa Pakamorytė, Rolandas Stončius, Sergejus Kuzminskis, Inga Stugė, Alena Petraškienė ir Rimantas Persinevičius.

S.Kuzminskį į posėdį atvežė konvojaus pareigūnai – jis yra suimtas kitoje narkotikų platinimo susivienimo byloje.

Šios bylos duomenimis, merginos buvo verbuojamos dirbti „masažuotojomis“. Iš tiesų jos galėjo teikti prostitucijos paslaugas. Skelbimuose klientams buvo žadamas masažas „su laiminga pabaiga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius