-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši sukčiai „butų nuomotojai“ stos prieš teismą: apgavo 13 asmenų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apylinkės prokuratūros prokurorais, atliko ir teismą perdavė bylą dėl sukčiavimo, kurio metu nukentėjo net 13 asmenų. 6 įtariamųjų laukia teismo nuosprendis.
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo pradėtas dar praėjusių metų vasarą, kuomet jauna moteris, gimusi 1994 m., kreipėsi į policijos pareigūnus pagalbos, teigdama, kad internetiniame puslapyje radusi skelbimą apie nuomojamą butą Kauno mieste, pervedė neva buto rezervacijai skirtus pinigus, tačiau nei buto, nei pinigų neatgavo.

Nedelsiant ėmę tirti šį įvykį Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad sukčiavimai vykdomi iš įkalinimo įstaigos. Įtariamasis naudojo ne tik šį, bet ir kitus apgaulės būdus. Socialiniame tinkle sukūręs paskyrą, įvairiose grupėse mainais už atlygį ieškodavo pagalbos, neva pasinaudoti sąskaita pinigų pervedimui. Pasiūlymu susigundę asmenys į savo sąskaitas gaudavo kitų asmenų pervedamas sumas už tariamas butų nuomas, kurias vėliau patys išgryninę perduodavo tretiems asmenims. Juos nurodydavo tas pats skelbimus įkėlęs asmuo.

Iš asmenų išviliotos sumos svyruodavo nuo 220 iki 330 eurų.

Nustatyta, kad šio nusikaltimo padarymo metu iš viso nukentėjo 13 asmenų iš įvairių Lietuvos miestų. Iš viso nustatyti 6 įtariamieji, kurių amžius svyruoja nuo 24 iki 29 metų. Vienas iš jų atlieka bausmę pataisos namuose.

Įtariamiesiems gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius