Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešių nelegalų iš Gruzijos pėdsakus susekė pasieniečių šunys

Pasieniečiai su tarnybiniais šunimis du kartus šukavo sienos su Baltarusija prieigas Vilniaus rajone ir ten sulaikė šešis Gruzijos piliečius. Jie į Lietuvą pateko neteisėtai perėję sieną iš Baltarusijos. Abu atvejai užfiksuoti Lavoriškių užkardos ruože.
Suplėšytas pasas
Suplėšytas pasas / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos ekipažas ties Vilniaus rajono Lavoriškių kaimu, prie sienos su Baltarusija, sulaikė tris įtartinus asmenis. Jie prisistatė Gruzijos piliečiais ir teigė esantys nuo 20 iki 22 metų amžiaus. Užsieniečiai prisipažino neteisėtai perėję valstybės sieną į Lietuvą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Trys nelegalai uždaryti į areštinę.

VSAT pranešime spaudai teigiama, kad įvykio vietos apžiūrai buvo panaudotas pasieniečių šuo – nekart anksčiau sulaikant nelegalus ir atskleidžiant kitus nusikaltimus pasižymėjęs septynerių metų vokiečių aviganis Samo. Patyręs keturkojis VSAT pareigūnus iškart nuvedė nelegalų pėdsakais maždaug kilometrą link sienos iki miške numestų dviejų suplėšytų Gruzijos piliečių pasų. Pirminiais duomenimis, šie dokumentai priklauso dviem iš trijų sulaikytų gruzinų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Trys nelegalai uždaryti į areštinę.

Tą pačią dieną šviežutėliai įtartini pėdsakai, vedantys iš Baltarusijos į Lietuvą, buvo aptikti ir Lavoriškių pasienio kontrolės punkto prieigose Vilniaus rajone.

Vietovės apžiūrai panaudotas ketverių metų vokiečių aviganis Akela. Tarnybinis šuo VSAT pareigūnus apie kilometrą vedė į Lietuvos teritorijos gilumą. Čia ties Pamiškių kaimu Akela prisivijo, o pasieniečiai sulaikė moterį ir du vyrus.

Jie pateikė Gruzijos piliečių pasus, išduotus 27 ir 30 metų vyrams bei 26 metų moteriai. Dokumentuose nebuvo jokių žymų ar vizų, liudijančių, kad užsieniečiai į Lietuvą pateko legaliai, todėl neabejojama, kad prieš tai aptikti per sienos liniją vedantys pėdsakai yra šių nelegalų. Sulaikytieji turėjo nedidelę sumą eurų ir JAV dolerių, asmeninių daiktų.

Ir šiuo atveju VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Gruzinams pasieniečiai parūpino vietas areštinėje.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 146 Lietuvos sienos pažeidėjus. Daugiausiai jų – 92 – sulaikyti prie sienos su Baltarusija. Pagal šalis iš visų šiemet įkliuvusių tokių asmenų daugiausiai yra Gruzijos piliečių – 67.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius