-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šeškinėje – filmo scenos vertos plėšikų gaudynės

Policija pasakoja, kaip pilietiški jaunuoliai kartu su pareigūnais sučiupo nusikaltėlius, prieš vidurnaktį bandžiusius gatvėje apiplėšti žmogų.
Vagystė
Ar vytumėtės sprunkantį nusikaltėlį? / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Antradienį vėlai vakare, apie 23 val. 25 min., sostinės Šeškinės gatvėje, važiuojant kavinės „Agotos gryčia“ link, buvo apiplėštas vyriškis. Pro šalį automobiliu „Audi 90“ važiavę trys jaunuoliai pastebėjo, kaip apie 25-30 metų amžiaus užpuolikas trenkė pagyvenusiam vyriškiui į veidą, o šiam pargriuvus pradėjo naršyti jo kišenes.

Vaikinai neliko abejingi į nelaimę patekusiam žmogui, nedelsdami pranešė apie tai policijai ir puolė vytis sprunkantį užpuoliką. Jaunuoliai pastebėjo, jog prie kavinės „Agotos gryčia“ jo laukia bendrininkė. Abu įtariamieji nubėgo link Vilniaus Žemynos gimnazijos. Į įvykio vietą nedelsiant atvyko policijos patruliai ir puolė ieškoti vyriškio skriaudėjo. Netrukus įtariamasis užpuolikas ir jo bendrininkė buvo sulaikyti Laisvės prospekte ir pristatyti į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Vilniaus miesto 6-ąjį policijos komisariatą: nustačius jų asmenybes paaiškėjo, kad tai pilietis V.I. (gim.1983 m.) ir jo bendrininkė J.S. (gim. 1986 m.).Drąsa ir pilietiškumas, principingas nesitaikstymas su akivaizdžiai daromais brutaliais nusikaltimais verti didelės pagarbos.

Kaip teigiama Vilniaus apskrities VPK pranešime, V.I. teisėsaugininkų akiratyje nėra naujokas – kelis kartus jau teistas. Pastarąjį kartą buvo teistas už narkotikus. Po apklausos V.I. uždarytas į areštinę, o jo bendrininkė paleista namo.

Pareigūnų teigimu, į policiją paskambinęs jaunuolis jau ne pirmą kartą talkininkauja policijai sulaikant įtariamuosius. Ypač malonu, kad nusikaltimams ir žmonėms gręsiantiems pavojams nelieka abejinga jaunuomenė, lemsianti šalies ir visuomenės ateitį.

Drąsa ir pilietiškumas, principingas nesitaikstymas su akivaizdžiai daromais brutaliais nusikaltimais verti didelės pagarbos ir aukštų įvertinimų, teigiama policijos pranešime. Tik sklandus bendradarbiavimas tarp policijos ir piliečių duoda teigiamų rezultatų. Tačiau gaila, kad daugelis nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų, kaip ir šiuo atveju, nesikreipia į policiją, tuo apsunkindami tyrimą, o žmonių skriaudikai lieka nenubausti, išvengia pelnytos bausmės ir toliau kelia didžiulį pavojų visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius