Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienio reidas Kaune: turkas lupo langų plėvelę, mergina nepadėkos tėvui už padangas

Ne tik šykštus moka du kartus. Į reidą Kaune patekęs Turkijos pilietis buvo priverstas tučtuojau prasišviesinti langus, nors prieš tai dosniai mokėjo pinigus už jų tamsinimą. Tuo metu viena jauna blondinė iš tėčio pasiskolintą automobilį turės jam grąžinti su anuliuota technine apžiūra, mat žiemą užklupo „Kia“ nepasiruošusią – „plikomis“ padangomis.
Kauno policijos reidas
Kauno policijos reidas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Reidas vyko buvusios laikinosios sostinės Pramonės prospekte, šalia policijos pastato. Automobiliai buvo nukreipiami į aikštelę, kurioje vyko girtumo ir padangų patikrinimas.

Per keletą valandų nuo 19 val. surašyti keturi protokolai dėl padangų, neatitinkančių reikalavimų. Visos tikrintojams užkliuvusios padangos formaliai buvo žieminės, bet „plikos“ – jų protektoriaus gylis nesiekė minimalios 3 mm ribos.

Pirmoji buvo sustabdyta „Kia“ vairuotoja. Ši eismo dalyvė buvo užsiklijavusi klevo lapą, bet automobilis registruotas tėvo vardu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno policijos reidas: „Kia“ ratai buvo faktiškai pliki.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno policijos reidas: „Kia“ ratai buvo faktiškai pliki.

Tėčiui su dukra teks pasišnekėti, kieno pareiga buvo pasirūpinti KET reikalavimus, o svarbiausia – sezoną, važiavimo sąlygas ir eismo saugumą atitinkančiomis padangomis. Matuoklis parodė, kad „Kia“ ratai faktiškai pliki – protektoriaus gylis siekė vos 2 milimetrus. Policija iškart anuliavo šios transporto priemonės techninės apžiūros lapą.

Antrasis taip pat dėl netinkamų „Volvo“ padangų analogiškai nukentėjo vienas vyras.

Trečias pareigūnams įkliuvo apynaujo „Mercedes-Benz“ vairuotojas. Prie jo vairo sėdėjęs vyras aiškino, kad mašiną tik pardavinėja, todėl keisti padangų jam esą neapsimokėjo. Ar apsimokės mokėti baudą, ieškoti tinkamų padangų dėl techninės apžiūros ir iš naujo atlikti šį transporto priemonės patikrinimą – pardavėjas galės apskaičiuoti, visa tai atlikęs.

Ketvirtasis reido pajėgų taikiklyje atsidūrė „Seat“ automobilis – irgi dėl padangų.

Reidas neapsiėjo ir be alkoholio patikros: BMW vairuotojas įpūtė 0,7 promilės.

Tuo metu „Škodą“ vairavęs užsienietis nubaustas už tamsintus priekinius langus. Vyriškis teisinosi, kad šiuo automobiliu važinėja ir Turkijoje, ten esą labai karšta, todėl langus užtamsino, kad vaikams būtų vėsiau salone.

Išklausęs Lietuvos pareigūnų geranoriško patarimo, plėvelę nuo priekinių stiklų turkas nusilupo vietoje – taip išvengė techninės apžiūros anuliavimo.

Reidui baigiantis sustabdytas BMW, kurio vairuotojas įpūtė lengvą girtumą.

Pirmas pūtimas įžiebė prietaiso ekrane skaičius 0,73, o antru po 15 minučių pertraukos atliktu bandymu administracinio nusižengimo protokole fiksuotas 0,67 promilės girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius