Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienio reidas: pamatęs policiją bandė bėgti, bet buvo per girtas net apsisukti

Šeštadienio nakties reidas praėjo gana ramiai, policijai įkliuvo vos keli pažeidėjai. Nakties pažiba tapo girtutėlis vairuotojas, bandęs bėgti nuo pareigūnų, bet nesugebėjęs apsukti automobilio.
Girtutėlis vairuotojas
Girtutėlis vairuotojas / V.Miškinio nuotr.
Temos: 2 Reidas Alkoholis

Iš pradžių policija tikrino vairuotojus Naujojoje Vilnioje. Vis dėlto greit buvo nuspręsta keliauti iš Dūmų gatvės, nes čia eismas – nelabai intensyvus.

V.Miškinio nuotr./Naktinis reidas
V.Miškinio nuotr./Naktinis reidas

Vienintelis užkliuvęs jaunuolis vairavo pamiršęs pasiimti su savimi vairuotojo pažymėjimą. Jis atsipirko įspėjimu. „O jei vėl pro čia važiuosiu, stabdysit?“ – klausė pareigūno jaunuolis ir sulaukęs teigiamo atsakymo įniko į telefoną, turbūt ieškoti alternatyvaus maršruto.

Vėliau reidas persikėlė į Drujos gatvę. Čia iškart įkliuvo išgėręs vaikinas, bet leistinos alkoholio normos neviršijo, į alkoholio matuoklį įpūtė 0,1 promilę.

O štai „Audi“ vairuotojas, vos pamatęs policiją, dar suvokė, kad pakliuvo į rimtą bėdą, bet jau buvo per girtas apsukti automobilį. Nors tą ir bandė padaryti, bet jo veiksmai buvo tokie lėti, kad staigiai veikę pareigūnai spėjo užkirsti jam kelią.

Vyras net nebandė neigti, kad vartojo alkoholio, pasakė, kad tą darė prieš 20 minučių, todėl į alkoholio matuoklį pūsti galėjo.

V.Miškinio nuotr./Girtutėlis vairuotojas
V.Miškinio nuotr./Girtutėlis vairuotojas

Į alkotesterį vyras įpūtė 2,64 promiles – už tokį girtumą jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Nedaugžodžiavęs vyras buvo įsodintas į policijos automobilį ir išvežtas į Priklausomybės ligų centrą. „Audi“ salone dar mėtėsi porą tuščių skardinių alaus ir kelios nepradėtos gerti.

V.Miškinio nuotr./Vairuotojas be teisių
V.Miškinio nuotr./Vairuotojas be teisių

Kitas vairuotojas vežė kompaniją linksmintis, tačiau to daryti negalėjo – jis neturėjo teisės vairuoti. Pilnutėlis jo „Audi“ buvo kiek apdaužytas ir ilgai stovėjo prie pareigūnų, kol atsirado blaivi mergina, galinti visus parvežti.

Įtarimą pareigūnams sukėlė ir vaikino iš Indijos pateiktas vairuotojo pažymėjimas. Panašu, kad jis su savimi turėjo tik laminuotą indiško pažymėjimo kopiją.

Vaikinas pateikė krūvą kitų dokumentų ir įrodinėjo, kad jo pateiktas pažymėjimas dar kelis mėnesius suteikia jam teisę vairuoti Lietuvoje.

„Pusę metų galiu turėti tokį, o po to turiu gauti tarptautinį vairuotojo pažymėjimą“, – sklandžia anglų kalba pareigūnus tikino čia transporto inžineriją atvykęs studijuoti indas. Žurnalistams jis dar pasigyrė, kad Indijoje sukonstravo vandeniu varomą mašiną, o čia tobulina savo projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius