Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 15 /09:42

Šėtoje dažais apipiltas paminklas sovietų kariams, meras tai vertina kaip chuliganizmą

Sekmadienį Kėdainių rajone esančiame Šėtos miestelyje kapinėse apgadintas paminklas sovietų kariams. Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis tai vertina kaip chuliganizmo atvejį, o savivaldybės Istorinės atminties komisija apsvarstys šią situaciją, tačiau nežada griauti paminklą.
Šėtoje dažais apipiltas paminklas sovietų kariams
Šėtoje dažais apipiltas paminklas sovietų kariams / Dimitrijaus Kuprijanovo/ „Rinkos aikštės“ nuotr.

Kaip žinoma, birželio 14-ąją Lietuvoje yra minima Gedulo ir vilties diena, nes būtent tądien 1941 m. Sovietų Sąjunga pradėjo masinius gyventojų trėmimus į Sibirą.

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 17.30 val. pastebėta, jog kapinėse esantis paminklas sovietų kariams atminti apipiltas raudonos spalvos dažais.

Aplinkybės tikslinamos.

Meras netoleruoja tokio elgesio

Šį incidentą chuliganizmo atveju vertinantis Kėdainių rajono meras V.Tamulis sako, kad dėl tokių paminklų galimo demontavimo norįs aiškesnio valstybės požiūrio.

„Tai vertinu kaip chuliganizmo atvejį, tuo labiau, kad vakar buvo minima Gedulo ir vilties diena. Koks bebūtų požiūris į tas sovietinių karių skulptūras, esančias pas mus, bet vis tiek netoleruoju tokio elgesio“, – BNS pirmadienį teigė V.Tamulis.

Jo teigimu, sovietinio palikimo savivaldybėje yra ne tik Šėtoje, taip pat – ir už savivaldybės ribų – kai kuriose kitose šalies vietose, todėl dėl tokių paminklų demontavimo meras norėtų išgirsti valstybės požiūrį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valentinas Tamulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Valentinas Tamulis

„Jeigu demontuoti, tai reiktų valstybės tada požiūrio, nes ne vien tik Šėtos kapinėse sovietinių karių kapinės ir tokia skulptūra, yra dar ir pačiuose Kėdainiuose karių kapinės“, – teigė Kėdainių rajono meras.

„Čia vien savivaldybės negali būt sprendimas, ne tik Kėdainiuose tokie dalykai yra“, – pridūrė jis.

Pasak mero, savivaldybėje veikia Istorinės atminties komisija, kuri artimiausiu metu Šėtos atvejį ketina apsvarstyti, tačiau kol kas paminklo griauti neketinama.

„Viskas šviežiai yra įvykę, nežinau, šią minutę kol kas negaliu pasakyt, kad pulsim svarstyt, ką toliau darom (...) Reikia su specialistais dabar spręsti, ką daryti“, – tvirtino V.Tamulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius