-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaubingos pagirios po daugiadienių išgertuvių: draugas kape, vairuotojas – teisme

Nuteistas neblaivus automobilį vairavęs Joniškio rajono gyventojas Virginijus Stočkūnas, dėl kurio žuvo žmogus.
Į medį atsitrenkęs „Audi“ automobilis
Asociatyvi iliustracija: į medį atsitrenkęs automobilis / 15min.lt skaitytojo Nojaus nuotr.

Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmuose paskelbtas nuosprendis 52 metų Joniškio rajono gyventojui Virginijui Stočkūnui, kuris automobilį vairavo neblaivus ir trenkėsi į medį. Per eismo įvykį žuvo šalia vairuotojo sėdėjęs vyras.

Teismas V.Stočkūnui skyrė galutinę bausmę – laisvės atėmimą 4 metams, bausmės vykdymas atidėtas 3 metams. Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nuteistajam paskirti įpareigojimai. Be to, kaltinamajam uždrausta 3 metus vairuoti transporto priemonę, konfiskuotas jo automobilis.

Teismas nustatė, kad 2018 m., liepos 25 d., apie 10.40 val., Joniškio rajone V.Stočkūnas vairavo lengvąjį automobilį būdamas neblaivus – nustatytas 2,43 promilės girtumas. Kaltinamasis kelio posūkyje nesulėtino važiavimo greičio, todėl nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Automobilio keleivis, kaltinamojo draugas, tą pačią dieną, praėjus maždaug dviem valandoms po eismo įvykio, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje mirė.

Kaltinamasis su draugu prieš lemtingą kelionę dvi dienas gėrė. Vakare gėrė kaltinamojo namuose, ryte svaiginosi alkoholiu toliau. Vėliau abu automobiliu važiavo į parduotuvę nusipirkti cigarečių, užsuko pas pažįstamą. Kaltinamasis dėl girtumo kai kurių įvykių neatsimena.

Atsiprašė, atlygino dalį žalos

„Kaltinamasis, transporto priemonę vairuodamas neblaivus ir pažeisdamas kitus kelių eismo saugumo taisyklių reikalavimus, neabejotinai suprato, kad elgiasi rizikingai su kitų žmonių gyvybe, sveikata ir turtu, – sakė Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų teisėja Sigita Rozgaitė. – Kaltinamasis turėjo ir privalėjo numatyti, kad dėl jo veikos gali žūti ar gali būti sutrikdyta kitų žmonių sveikata, padaryta turtinės žalos, tačiau lengvabūdiškai tikėjosi jų išvengti.“

Kaltinamasis, vairuodamas neblaivus, neabejotinai suprato, kad elgiasi rizikingai su kitų žmonių gyvybe, sveikata ir turtu, – sakė teisėja.

V.Stočkūnas padarė neatsargų nusikaltimą, tačiau jo padarytas nusikaltimas yra itin pavojingas. Teismas konstatavo, kad kaltinamasis šiurkščiai pažeidė Kelių transporto eismo saugumo taisykles.

Kaltinamasis prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi, atsiprašė nukentėjusiosios, savo noru atlygino dalį padarytos žalos bei susitarė dėl likusios žalos atlyginimo.

Pasak teisėjos S.Rozgaitės, tai pripažintina jo atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis. Kaltinamojo atsakomybę sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė.

Teismas padarė svarių nuolaidų

Teismas atsižvelgė į tai, kad V.Stočkūnas anksčiau neteistas, nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, galiojančių administracinių nuobaudų neturi, nusikalstamos veikos padarymo metu dirbo, todėl sprendė, jog bausmės tikslai gali būti pasiekti ir be realaus laisvės atėmimo bausmės atlikimo, atidedant jam paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą.

Byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, V.Stočkūnui prisipažinus nusikaltimą, todėl skiriamos bausmės dydį teismas iškart sumažino vienu trečdaliu, pažymima Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Nijolės Damulės antradienį paviešintame pranešime.

Sausio 21 d. paskelbtas nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius