Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 09 /14:31

Siaubo naktis Beinaičiuose: į namo kiemą įmesti sprogmenys, šeimininkas įtaria, kad tai susiję su jo verslu

Penktadienio naktį, po vidurnakčio, Pelėdnagių seniūnijoje, Beinaičių kaimo gyventojų sodyboje nugriaudėjo 2 sprogimai. Nors tuo metu namuose buvo žmonių, jie nenukentėjo. Sodybos šeimininkas įtaria, kad tai – ne nevykęs pokštas, o sąmoningas bandymas pakenkti šeimai.
Po šiąnakt Kėdainių rajone nugriaudėjusių sprogimų nusprendė netylėti verslininkas Donatas Birgeris
Po šiąnakt Kėdainių rajone nugriaudėjusių sprogimų nusprendė netylėti verslininkas Donatas Birgeris / Dimitrijaus Kuprijanovo („Rinkos aikštė“) nuotr.
Temos: 2 Sprogmuo Sprogimas

Gelbėtojų šaukėsi tris kartus

Kaip muge.eu informavo Bendrojo pagalbos centro atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė, įvykis įvyko prieš pirmą valandą nakties. Į BPC skambinta net 3 kartus.

„Pirmas skambutis buvo gautas 00.56 val. Paskambinęs vyras pranešė, kad jiems miegant į kiemą buvo įmestas kažkoks sprogmuo, pradėjo loti šunys. Skambutis nutrūko, adreso žmogus nespėjo pasakyti. Nepaisant to, operatorė parengė ir perdavė pranešimą policijai, nustačiusi adresą pagal ankstesnius skambučius iš to paties telefono numerio.

Netrukus po nutrūkusio skambučio, 00.58 val., gautas antras skambutis. Vyras patikslino informaciją, kad viskas įvyko prieš 5 minutes, buvo 2 sprogimai, dūmai po sprogimų jau išsisklaidė, bet į kiemą nejauku išeiti. Pasakė tikslų adresą, savo vardą, pavardę.

01.19 val. gautas trečias skambutis. Vyras pranešė papildomą informaciją, kad išėjęs į lauką rado 2 sprogmenų liekanas.

Perklausius skambučius nustatyta, kad namuose vyras buvo ne vienas, niekas iš žmonių nenukentėjo. Kadangi sprogimas gaisro ar griūties nesukėlė, medikų taip pat nereikėjo, todėl apie įvykį informuota tik policija“, – teigė BPC atstovė spaudai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kauno apskrities VPK duomenimis, į Beinaičių kaimo gyventojo (gim. 1983 m.) gyvenamojo namo kiemą įmesti du galimai imitaciniai mokomieji sprogmenys, kurie susprogo bei pasklido dūmai.

Įvykio metu žmonės nesužaloti, materialinė žala nepadaryta.

Šiuo metu vyksta aplinkybių patikslinimas. Įtariamasis nustatinėjamas. Surinkta medžiaga pagal LR Baudžiamojo kodekso 145 str. 2 d. Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pradėjo loti šunys

Beinaičių kaime Kėdainių rajone gyvena apie du šimtai gyventojų, o sodyba, kurios kieme įvyko sprogimas, – kaimo gale. Jos šeimininkais nuolat čia gyventi pradėjo pernai vasarą.

Kaip 15min sakė sodybos šeimininkas Donatas, iš karto juos pažadino pradėję loti šunys, netrukus nuaidėjo sprogimas, o po maždaug dešimties sekundžių – dar vienas. Tuo metu namuose buvo Donatas su žmona bei dukra.

Tai du vienetai SIP-7 imitacinių mokomųjų sprogmenų, kurie naudojami karių pratyboms Lietuvoje. Klausimą reiktų kelti ir Lietuvos kariuomenei – kaip „nuteka“ tokie imitaciniai sprogmenys.

Vyras paskambino Bendruoju pagalbos telefonu, tačiau kalbant du kartus nutrūko ryšis: „Taip pas mus kaime būna“.

Donatas sako, kad gyventi kaime tampa nesaugu, jam kyla klausimų ir dėl sprogmenų: „Tai du vienetai SIP-7 imitacinių mokomųjų sprogmenų, kurie naudojami karių pratyboms Lietuvoje. Klausimą reiktų kelti ir Lietuvos kariuomenei – kaip „nuteka“ tokie imitaciniai sprogmenys.“

Po įvykio su tyrėjais bendravęs vyras klausė, ar tokie įvykiai būdingi Kėdainiams. Kaip jam sakė pareigūnai, chuliganizmo atvejų pasitaiko, tačiau tokių įvykių, koks įvyko Beinaičių kaime, nebūna.

Įtaria, kad susiję su verslu

Donatas įsitikinęs: tai nebuvo nevykęs pokštas, o sąmoningas bandymas pakenkti.

„Juo labiau, kad tai tęstinumas. Prieš Kalėdas buvo išpaišyti mūsų vartai. Mes nusivalėme, pranešėme policijai. Tačiau pareigūnai atvyko mūsų neįspėję, o namuose nieko nebuvo, nepaliko jokio savo kontakto. Nei kur skambinti, nei su niekuo kalbėti, nei pranešė elektoriniu paštu“, – 15min sakė Beinaičių kaimo gyventojas Donatas.

Jo žiniomis, tą kartą tyrimas buvo nutrauktas. Tąsyk, teigė Kėdainių rajono gyventojas, ant vartų buvo parašyta apie tai, kad jis yra skolingas. Tačiau nei kam, nei kiek, anot jo, neaišku. Vyras sako, kad jo verslas yra statybų sektoriuje, o apyvartos, įsipareigojimai būna ir dideli.

„Bet juk gyvename XXI amžiuje, kitokiais būdais tokie klausimai yra sprendžiami“, – teigė Donatas.

Kėdainietis sako turintis ne vieną įtarimą, kas galėjo į namo kiemą įmesti sprogmenis, tačiau kol atliekamas tyrimas – savo įtarimais dalintis viešai nenori.

„Buvo viena pagrindinė versija, paskui aprimau ir ėmiau galvoti, tad versijų atsirado ir daugiau. Su tyrėjais naktį kalbėjau maždaug dvi valandas, dar į policiją važiuosiu pirmadienį. Jiems ir pateiksiu savo įtarimus“, – sakė vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius