Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečiai pasiryžo ant kiekvieno kampo pakabinti po vaizdo kamerą

Šiaulių policija ir verslininkai rengia prevencinį projektą, kurio esmė – užtikrinti gyventojų saugumą sumontuojant kuo daugiau vaizdo stebėjimo kamerų.
Stebėjimo kameros
Stebėjimo kameros / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Šiaulių miesto policijos pareigūnai susitikimuose su gyventojais dažnai išgirsta jų pageidavimą kuo daugiau policininkų matyti mikrorajone. Kiekvienas namas pageidautų vos ne policijos posto savo kieme. Tada, jų nuomone, būtų tvarka ir jie saugiai jaustųsi savo aplinkoje, rašoma pirmadienį Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės išplatintame pranešime.

Kadangi tokių policijos pajėgų, kurios patenkintų kiekvieno namo poreikį, mieste nėra, tad pareigūnai, kartu su vienos privačios firmos atstovais vykdydami prevencinę programą „Saugią aplinką kurkime kartu“, nutarė miesto gyventojams rekomenduoti pasitelkti šiuolaikinę techniką ir prie daugiabučių namų įsirengti nepailstančią tvarkos sergėtoją – vaizdo stebėjimo kamerą.

Pirmiausia šią idėją nutarta siūlyti tiems namams, kuriuose įsikūrusios „Saugios kaimynystės“ grupės. Šios naujovės įgyvendinimo pradininkė buvo Gegužių 51-ojo namo bendrija. Ji sudarė sutartį su bendrove, kuri jiems trejiems metams išnuomojo vaizdo stebėjimo kamerą ir tokį pat laikotarpį ją prižiūrės. Budri kameros akis aplinką stebi dieną ir naktį. Jos užfiksuoti vaizdai saugomi interneto serveryje. Bendrijos pirmininkui sudaryta galimybė prisijungti prie jo. Panoręs išsiaiškinti, kas kieme nulaužė medį ar naktį po langais triukšmavo, jis tą galės padaryti be problemų.

Žinia apie vaizdo kameros įrengimą Gegužių 51-ojo namo bendrijoje netruko pasklisti, tad atsirado ir daugiau pageidaujančiųjų susipažinti su šia naujove. Rugsėjo 22 d. Šiaulių miesto policijos komisariato patalpose buvo organizuotas trišalis susitikimas, kuriame, be komisariato vadovų, dalyvavo „Saugios kaimynystės“ grupių pirmininkai ir UAB „Alpha komunikacijos“ atstovė. Ji pademonstravo vaizdo įrašus, padarytus Gegužių 51-ojo namo teritorijoje esančios kameros, supažindino su jos teikiamais privalumais, atsakinėjo į bendrijų pirmininkų klausimus. Visiems susirinkusiesiems patiko tokia idėja: vieni iš karto apsisprendė dėl jos įgyvendinimo, kiti dar norėjo pasitarti su bendrijos gyventojais.

Taigi jei dar netolimoje praeityje vaizdo stebėjimo kamerų įrengimą gyvenamųjų namų bendrijų teritorijoje buvo galima pavadinti utopija, tai šiandien ji tampa realybe, teigiama Šiaulių apskrities policijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius