-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 10 /11:11

Šiauliečio skambutis dukrai po sunkvežimio avarijos: „Praradau namus!“

Ankstų šeštadienio rytą Šiauliuose vilkikas su puspriekabe, tiesiogine to žodžio prasme, įvažiavo į nuosavą gyvenamąjį namą. Pastatui padaryta didžiulė žala. Laimė, šeimininkas tuo metu dar miegojo, o jo kambarys yra priešingame namo kampe nei tas, kurį pramušė sunkvežimis.
Įvykio vietoje: avarija pažeidė namo konstrukcija, jo būklė tapo avarinė
Įvykio vietoje: avarija pažeidė namo konstrukcijas, jo būklė tapo avarinė / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“

Avarija apie 6.30 val. įvyko Serbentų gatvėje.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“/Įvykio vietoje

Manoma, kad lietuvis vilkiko DAF su puspriekabe vairuotojas prie vairo paprasčiausiai užsnūdo. Vyrui po avarijos miegai išsilakstė. Jis, pirminiais duomenimis, nesusižalojo, tik nerimastingai skambino savo įmonės vadovui, kad papasakotų, kas atsitiko.

Namas yra mūrinis, tačiau, panašu, nestabdomas sunkiasvoris automobilis tiesiog sutrupino dalį sienų ir stogo. Pastato konstrukcijos pavojingai įskilo ir pasislinko.

Griausmo pažadintam šiauliečiui teko paskubomis apsirengti ir išeiti į lauką.

Į įvykio vietą atvyko penki policijos ekipažai. Dėl gresiančio griūties pavojaus pareigūnai net neleido šeimininkui išsinešti vertingų daiktų.

„Iš ryto tėtis man paskambino ir pasakė „Praradau namus!“, – 15min pasakojo šiaulietė Gabrielė. Jauna moteris, gyvenanti atskirai, nuskubėjo pažiūrėti, kas atsitiko. Pamatytas vaizdas privertė ir ją susiimti už galvos.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“/Įvykio vietoje

Šiaulietė minėjo, kad tėtis per pavojingą incidentą nesužalotas. Kitų žmonių taranuoto namo patalpose tuo metu nebuvo.

Specialiųjų tarnybų darbuotojams teko spręsti, kaip ištraukti iš namo vilkiką, padarant kuo mažiau žalos dar nesugriautoms konstrukcijoms. Į avarijos vietą buvo atvykęs ir ugniagesių ekipažas, tačiau situaciją įvertinę gelbėtojai nutarė, kad jų dalyvavimas šalinant avarijos padarinius nėra būtinas.

Tikimasi, kad siuntų pristatymo firmos DPD ženklu pažymėto vilkiko vairuotojo įmonė turi civilinės atsakomybės draudimą, pagal kurį po avarijos bus atlyginta šiuo atveju tretiesiems asmenims padaryta turtinė žala.

Į avarijos vietą buvo atsiųstas kitas, mažesnis sunkvežimis. Pirmoji užduotis buvo perkelti krovinį iš avariją patyrusio vilkiko puspriekabės į sunkvežimį.

Kai avariją patyręs sunkvežimis buvo ištemptas iš kiemo į važiuojamąją dalį, tapo aišku, kad eismo įvykio metu buvo pažeistos namo konstrukcijos, pastato būklė tapo avarinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius