Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečio žudikas – geriausias draugas

Šiaulių apygardos teismas padėjo tašką 21 metų šiauliečio Laimono Sutkaus nužudymo byloje. Į teisiamųjų suolą sėdo du geriausi L.Sutkaus draugai: 21 metų Eugenijus Zemkojus ir jo bendraamžis Andrius Bartkevičius.
Šiaulių apygardos teisme bus nagrinėjama Pakruojo rajono verslininko nužudymo byla.
Šiaulių apygardos teismas / Evelinos Butkutės nuotr.

Nustatyta, kad šių metų sausio 26 dieną trijulė girtavo Šiauliuose sodų bendrijoje „Žalgiris“. Įkaušę jaunuoliai susikivirčijo. Kelis smūgius draugui sudavė A. Bartkevičius, tada jį ėmė talžyti E.Zemkojus. Jaunas vyras šiauliečiui sudavė keliasdešimt smūgių kumščiais, kojomis ir net kėde. Kai kėdė subyrėjo į šipulius, nelaimėlis talžytas kėdės koja.

Supratę, kad draugas leisgyvis, smurtautojai ryžosi kviestis pagalbos. Telefonas buvo išsikrovęs, todėl girti sėbrai pėsčiomis kelis kilometrus kulniavo į degalinę. Atvažiavęs taksistas merdintį L.Sutkų vežti į ligoninę atsisakė, tačiau iškvietė greitosios pagalbos medikus. Po kelių valandų L.Sutkus ligoninėje mirė.

Sulaikytieji iš pradžių savo kaltę neigė. Pasakojo, kad draugas buvo išėjęs nupirkti alkoholio. Esą jį vėliau rado sumuštą netoli sodo namelio. Vėliau A.Bartkevičius ir E.Zemkojus savo parodymus kelis kartus keitė. Siekiant išsiaiškinti visas nusikaltimo detales ikiteisminio tyrimo metu naudotas melo detektorius.

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas E.Zemkojų pripažino kaltu dėl nužudymo ir nuteisė 11 metų nelaisvės. Nužudytojo artimiesiems jis turės sumokėti beveik 3 tūkstančius litų turtinės ir 150 tūkstančių litų neturtinės žalos. A.Bartkevičius pripažintas kaltu dėl sveikatos sutrikdymo. Jis nuteistas 8 mėnesiams nelaisvės, tačiau už grotų neužsibus. Teisėjas konstatavo, kad A.Bartkevičius bausmę atliko, nes po nužudymo buvo suimtas ir teismo sprendimo laukė tardymo izoliatoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius