Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietis į Lietuvą varė Didžiojoje Britanijoje pasisavintą automobilį

Lazdijų pasieniečiai sulaikė šiauliečio vairuojamą 2010 m.laidos automobilį, kuris, įtariama, buvo pagrobtas iš nuomos kompanijos Didžiojoje Britanijoje.
Šiaulietis į Lietuvą varė Didžiojoje Britanijoje pasisavintą automobilį.
Šiaulietis į Lietuvą varė Didžiojoje Britanijoje pasisavintą automobilį. / VSAT nuotr.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinimui sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį automobilį „Wauxhall Insignia“ angliškais numeriais, teigiama VSAT pranešime.

Pernai pagamintą mašiną su vairu dešinėje pusėje vairavo 31-erių Šiaulių gyventojas, kuris neturėjo nei automobilio registracijos liudijimo, nei vairuotojo pažymėjimo. Vairuotoją pasieniečiai iškart sulaikė.
Norėdami gauti daugiau informacijos apie įtartiną automobilį Kalvarijos užkardos pareigūnai kreipėsi į kolegas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje. Šiame VSAT padalinyje veikia Nacionalinis jūros sienos apsaugos koordinacinis centras, palaikantis ryšius su valstybių, besiribojančių su Baltijos jūra, teisėsaugininkais, o per juos – ir su kolegomis kitose šalyse.

Netrukus iš vienos automobilių nuomos kompanijos Didžiojoje Britanijoje pasieniečiai gavo prašymą sulaikyti šį automobilį. Paaiškėjo, kad jį šioje šalyje išsinuomojo Lenkijos pilietis, kuris neturėjo teisės nei juo išvykti iš Didžiosios Britanijos, nei perduoti mašiną kitam asmeniui.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiaulietis uždarytas į areštinę. Be to, Kalvarijos policija jam pradėjo administracinės bylos teiseną dėl vairavimo neturint teisės vairuoti.

„Wauxhall Insignia“ saugomas Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardoje.

Pernai pasieniečiai iš viso sulaikė 155 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius