Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaulietis už nušautą besilaukiančią briedę turės sumokėti per 6700 eurų

Po daugiau kaip pusmetį trukusio tyrimo Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) pareigūnai padėjo taškus tyrime, dėl pavasarį neteisėtai sumedžiotos vaikingos briedžio patelės. Pro automobilio langą į briedžius šaudžiusiam medžiotojui surašytas protokolas ir medžiaga bus perduota teismui.
Šautuvas
Šautuvas / Šiaulių aplinkosaugininkų nuotr

ŠRAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šiauliečiui L.P., gimusiam 1983 metais, surašė protokolą už tai, kad medžiodamas draudžiamu būdų, neteisėtai sumedžiojo licencijuojama gyvūną – vaikingą briedžio patelę.

Neteisėta medžioklė vyko šių metų balandžio 5 d. Šiaulių rajone, „Gubernijos“ medžiotojų būrelio medžioklės plotuose, prie Gubernijos miško.

Brakonierius neteisėtai medžiojo neturėdamas galiojančio medžioklės lapo, bei medžiojo draudžiamu būdų.

Tai yra medžiojo iš „Volvo“ markės automobilio, šaudamas tris kartus pro mašinos langą į briedžius, kurie tuo metų buvo nemedžiojami.

Neteisėtą medžioklę matė medžiotojai ir apie tai pranešė aplinkosaugininkams. Medžioklės vietoje buvo rasta nušauta vaikinga briedžio patelė. ŠRAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tiriant šį įvykį pagalbos kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Buvo nustatytas šaudęs asmuo ir paimtas jo ginklas. Atlikus ekspertizę, nustatyta, kad briedę pakirto iš ginklo paleista kulka. Policija tyrimą perkvalifikavo į administracinį nusižengimą ir surinktą medžiagą perdavė aplinkosaugininkams.

Administracinių nusižengimų kodeksas už šias veikas numato baudą iki 1800 eurų.

Surašius protokolą visa medžiaga perduota teismui, kuris ir spręs kokia nuobaudą paskirti brakonieriavusiam medžiotojui. Administracinių nusižengimų kodeksas už šias veikas numato baudą iki 1800 eurų, teisės medžioti atėmimą iki penkerių metų bei ginklo ir transporto priemonės konfiskavimą.

Taip pat bus teikiama pretenzija atlyginti gamtai padarytą žalą. Už nušautą besilaukiančią briedę L.P. reikės sumokėti daugiau kaip 6700 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius