-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių arena ginasi: „Snoro“ obligacijų įsigijimo byloje galutinis taškas dar nepadėtas  

Lietuvos Aukščiausiajam Teismui anuliavus Šiaulių arenos direktoriaus Gintaro Radavičiaus išteisinamąjį nuosprendį ir pripažinus, kad G.Radavičius, būdamas viešosios įstaigos vadovu ir valstybės tarnautojui prilyginamu asmeniu, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, Šiaulių arena išplatino pranešimą, kuriame aiškina savo ir vadovo poziciją.
Gintaras Radavičius.
Gintaras Radavičius. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Prieš kelias dienas Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) kasacine tvarka išnagrinėjęs prokuroro kasacinį skundą, panaikino apeliacinės instancijos teismo priimtą Šiaulių arenos direktoriaus Gintaro Radavičiaus išteisinamąjį nuosprendį ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo nutartį, kurioje konstatuojama, kad VŠĮ „Pramogų sala“ vadovas piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir neteisėtai investavo į banko vertybinius popierius, taip padarydamas beveik 64 tūkst. eurų žalos Šiaulių miesto savivaldybei.

Byloje nustatyta, kad G.Radavičius, būdamas viešosios įstaigos vadovu ir valstybės tarnautojui prilyginamas asmuo, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi: tyčia pažeisdamas Koncesijos sutarties nuostatas, neinformuodamas savivaldybės, negaudamas jos pritarimo, iš ūkinės komercinės veiklos gautas pajamas (įskaitant Savivaldybės mokamą koncesijos mokestį) panaudojo ne visuomenės poreikiams tenkinti, o investavo į AB banko „Snoras“ vertybinius popierius.

Šiaulių arenos išplatintame pranešime teigiama: „Lietuvos teismus pasiekė nauja ieškinių dėl „Snoro“ obligacijų banga, argumentuojant, kad Lietuvos bankas ir VĮ „Indėlių draudimo fondas“ banko „Snoras“ obligacijų platinimo atveju nuslėpė informaciją apie „Snoro“ veiklos neatitikimą teisės aktų reikalavimams. Obligacijų įgijėjai prašo apgaulės būdu sudarytas obligacijų pasirašymo sutartis pripažinti negaliojančiomis bei grąžinti jiems lėšas.

Šiaulių areno vadovas Gintaras Radavičius, pasitikėdamas „Lietuvos banko“ informacija, kaip laikiną būdą saugoti laisvas arenos lėšas pasirinko „Snoro“ vertybinius popierius ir įsigijo jų už beveik 64 tūkst. Eurų.

Sprendimas investuoti į „Snoro“ obligacijas suklaidino ir daugelį kitų investuotojų, tarp kurių buvo valstybinių ir biudžetinių įstaigų bei organizacijų, tačiau Šiaulių arenos vadovui jis kainavo daugiau – ne tik kaltinimus padarius žalą Šiaulių miesto savivaldybei, bet ir teismų maratoną, kuris baigėsi 2016 m. gruodžio 6 d.

Panaikinus didžiąją dalį kaltinimų, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas praėjusią savaitę vis dėlto paliko galioti pirmosios instancijos teismo nutartį, kurioje konstatuojama, kad vadovas į banko obligacijas investavo neteisėtai. Teismas taip pat pasakė, jog galutinai žalos klausimas dar turės būti išsiaiškintas civilinio ginčo tvarka. Šiaulių savivaldybė daug kartų byloje patvirtino, jog areną valdančiai VšĮ „Pramogų sala“ pretenzijų dėl patirtų nuostolių neturi.

Gintaras Radavičius teigia ėmęsis visų teisinių priemonių atgauti arenos obligacijoms įsigyti išleistas lėšas. Dar 2013 metais buvo inicijuoti teisminiai procesai, kuriuose Šiaulių arenai pavyko atgauti daugiau nei 20 tūkst. eurų, sumokėtų pagal indėlių sertifikatų įsigijimo sutartis.

„Atsižvelgiant į naują viešumoje pasirodžiusią informaciją, kad Lietuvos bankas ir VĮ „Indėlių draudimo fondas“ banko „Snoras“ obligacijų platinimo atveju ne viską atliko tinkamai, Šiaulių arena taip pat yra pareiškusi ieškinį bankui „Snoras“ dėl obligacijų sandorio negaliojimo dėl apgaulės“, – sako Šiaulių arenos vadovas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius