Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių „Blusų turgelyje“ sendaikčiais pavirto ir rusiški vaistai

Pareigūnai sendaikčių mugėje išvydo ne tik antikvarinius dirbinius, pašto ženklus, monetas, indus ir visokius niekučius, tačiau ir neteisėtą vaistų prekybą.
Konfiskuoti vaistai
Vaistai / Alytaus apskrities VPK nuotr.

Šiaulių miesto policijos Centro nuovados pareigūnai, kontroliuodami prekybą viešosiose vietose bei turgavietėse ir siekdami užkardyti neteisėtą prekybą akcizais apmokestinamomis prekėmis (cigaretėmis, alkoholiu) bei vaistais, užsuko ir į „blusų turgelį“.

Tokie turgūs nedrąsiai atgyja ne viename Lietuvos mieste. Šiaulių Kaštonų alėja tokiu turgumi nuo šių metų liepos mėnesio virsta trečiadieniais. Kol kas turgus balansuoja tarp sendaikčių ir išparduotuvės.

Pareigūnai čia išvydo ne tik antikvarinius dirbinius, pašto ženklus, monetas, indus ir visokius niekučius, tačiau ir vaistų. 74 metų V.N. praeiviams siūlė Rusijos Federacijoje pagamintus vaistus bei vaistinius preparatus. Na, o prekybai vaistais yra visai kiti reikalavimai nei prekybai sendaikčiais. Pareigūnai įsitikino, kad moteris verstis farmacine veikla reikiamų dokumentų neturi. Be to, jos parduodami vaistai nėra registruoti Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos bendrijos vaistinių preparatų registruose ar įrašyti į Lygiagrečiai importuojamų vaistinių preparatų sąrašą, todėl jų poveikis sveikatai yra neaiškus. Pareigūnai iš moters paėmė 20 pakuočių įvairių vaistų.

Už neteisėtą farmacinę veiklą tokioms nelegalioms „vaistininkėms“ gresia bauda nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su vaistų (vaistinių preparatų) konfiskavimu. Sprendimą dėl baudos dydžio priims Šiaulių miesto apylinkės teismas, pažymima Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio specialistės, atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės pirmadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius