-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių kavinėje naudojantis kompiuterine sistema buvo slepiami mokesčiai

Šiaulių teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kavinės vadovai kaltinami nuo valstybės nuslėpę šimtus tūkstančius litų.
Byla bus nagrinėjama Šiaulių miesto apylinkės teisme
Byla nagrinėjama Šiaulių miesto apylinkės teisme / Evelinos Butkutės/15min.lt nuotr.

Kaip informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Šiaulių miesto apylinkės teismas nagrinėja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apskrities skyriaus tyrėjų baigtą baudžiamąją bylą, kurioje uždarosios akcinės bendrovės „Senoji smuklė“ direktorė R.S. ir pati bendrovė kaip juridinis asmuo kaltinami kavinėje-bare „Kapitonas Morganas“ apgaulingai tvarkę buhalterinę apskaitą ir neteisingai teikę duomenis apie gautas pajamas.

Paskaičiuota, kad nuo 2005 m. gruodžio mėn. iki 2008 m. birželio mėn. kavinė gavo daugiau nei 800 tūkstančių litų pajamų ir nuslėpė daugiau nei 185 tūkstančius litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Nustatyta, kad kavinėje-bare „Kapitonas Morganas“ apskaitai buvo naudojama kompiuterių programinė įranga „R-Keeper“. Naudojant šią įrangą tik dalis gautų pajamų fiksuota buhalterinėje apskaitoje. Neapskaitytos iš klientų gautos pajamos programoje buvo fiksuojamos kaip „nemokėtojai“.

Ikiteisminio tyrimo metu atskleista, kad kavinė-baras per kelerius metus už lankytojams suteiktas maitinimo paslaugas iš viso gavo 873 tūkst. 43 litus pajamų, o į valstybės biudžetą nesumokėjo 185 tūkst. 264 litų mokesčių.

Šiaulių miesto apylinkės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kavinės direktorė R. S. ir pati bendrovė „Senoji smuklė“ kaltinami apgaulinga apskaita ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu. Už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius