Šiauliuose neišaiškintos brito žmogžudystės kraujas šaukiasi atpildo

Praėjusiais metais Šiauliuose įvykdyta dešimt žmogžudysčių. Viena jų liko neatskleista. Tai Didžiosios Britanijos piliečio Simono Anthony Hole'o nužudymas miesto pietiniame mikrorajone. Šiaulių pareigūnai įtaria, kad kruvino nusikaltimo liudininkai buvo papirkti.
Vyras kruvinomis rankomis
Vyras kruvinomis rankomis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2013 m. birželio 25-ąją policijos budėtojus pasiekė pranešimas, kad Dainų g., už namo, guli sumuštas žmogus. Iškviesti medikai konstatavo, kad 66 metų vyras yra neblaivus, jam traumuota galva ir jis paguldytas į Respublikinės Šiaulių ligoninės Neurochirurgijos skyrių.

Paaiškėjo, kad nukentėjusysis yra užsienietis, Didžiosios Britanijos  pilietis.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Paaiškėjo, kad nukentėjusysis yra užsienietis, Didžiosios Britanijos  pilietis.

Galvos trauma buvo sunki. Po trijų savaičių gydymo liepos 17 dieną nukentėjusysis mirė. Ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo virto ikiteisminiu tyrimu dėl nužudymo.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad Simonas Anthony Hole'as buvo užpultas ties Architektų g. 18C namu esančiame bulvare. Jį užkabino trys vaikinai, kurių amžius – nuo 20 iki 30 metų.

S.A.Hole'as nemokėjo lietuvių kalbos, todėl vaikinams jis bandė anglų kalba bei gestais paaiškinti, kad kurį laiką gyvena Lietuvoje, tačiau lietuviškai kalbėti dar neišmoko.

Tačiau vaikinams toks aiškinimas buvo nesuprantamas ir jie nutarė svetimšalį pamokyti lietuvių kalbos kumščiais. Užpuolikai vyrą talžė, smūgiuodami į krūtinę bei galvą. Iš pargriuvusio vyro kelnių kišenės  jie ištraukė piniginę, kurioje buvo 500 svarų ir asmens tapatybės dokumentai, o nuo kaklo nuplėšė ir pagrobė 2000 litų vertės auksinę grandinėlę.

Jie nutarė svetimšalį pamokyti lietuvių kalbos kumščiais.

Įvykį matę liudytojai nurodo, kad šitaip pasielgė vietiniai vaikinai, kurie nuolat būriuojasi bulvare ir vartoja alkoholį, tačiau jų atpažinti jie negalintys.

Pareigūnams kilo klausimas – negali, ar nenori? Tyrėjus pasiekė informacija, kad užpuolikai liudytojus tiesiog papirko pinigais bei daiktais.

Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai netiki, kad įmanoma buteliu ar cigarečių pakeliu nupirkti visų žmonių, mačiusių šį nusikaltimą, sąžinę. Jie viliasi, kad yra dar pilietiškų šio įvykio liudininkų, galinčių padėti tyrimui bei demaskuoti žudikus. Jų dengimas prilygsta bendrininkavimui nužudant, pažymima Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Turinčius informacijos ir galinčius padėti nustatyti nusikaltimą padariusius asmenis tyrėjai prašo skambinti telefonais (8 41) 397 460,  397 324 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius