Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių pareigūnai rado kompaktišką naminės degtinės aparatą „Patriot“ su instrukcija

Šiaulių rajone, Vijolių kaime, gyvenamojo namo pagalbinėse patalpose, buvo aptiktas naujas aparatas naminei degtinei gaminti, apie 9 litrus jau pagamintų velnio lašų ir apie 60 litrų raugo. Tai netikėtas radinys Šiaulių apskrities kriminalinės policijos pareigūnams, kurie, tirdami kitą nusikaltimą ir atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, lankėsi šioje sodyboje.
Naminės degtinės aparatas
Naminės degtinės aparatas / Šiaulių VPK nuotr.

Vėlyvą gruodžio 29-osios vakarą, kriminalistams apžiūrint tvarkingo gyvenamojo namo pagalbines patalpas, jų dėmesį patraukė nikeliu tviskantis aparatas, kurio paskirtis dėl šalia rastų indų su naminės degtinės raugu ir jau pagaminta naminuke nekėlė abejonių.

Elektrinis naminukės gaminimo įrenginys, pretenzingu pavadinimu  „Patriot“, yra pagamintas gamykloje ir turi rusų kalba išleistą instrukciją.

Rastasis aparatas naminei degtinei gaminti iš visų iki šiol policijos pareigūnams matytų išsiskyrė originalumu ir kompaktiškumu.

Netrukus išsiaiškinta, kad elektrinis naminukės gaminimo įrenginys, pretenzingu pavadinimu  „Patriot“,   yra pagamintas gamykloje ir net turi rusų kalba išleistą naudojimosi instrukciją.

56 metų namo šeimininkas kriminalistams teigė, kad turguje įsigytu aparatu tikėjosi artėjančioms šventėms pasigaminti ekologiško ir stipraus alkoholinio gėrimo. Aparatą jis jau spėjo išbandyti ir pasigamino apie 9 litrus alkoholio.

Gatava skaidri naminukė buvo supilstyta į keturis įvairios talpos stiklinius indus. Žmogus atviravo, kad šis procesas vyko ne iš didelio poreikio, o iš noro išbandyti atrakciją ir ypatingą naminukės gaminimo receptą.

Pasirodo, kad alkoholio gamybai buvo naudojamas ne tik cukrus, krakmolas, bet ir obuolių sultys. Pagal šį receptą paruoštas raugas burbuliavo trijuose plastikiniuose 20 litrų talpos induose ir laukė tolesnio gamybos proceso.

Alkoholio gamybai buvo naudojamas ne tik cukrus, krakmolas, bet ir obuolių sultys.

Kad ir kokia būtų unikali bei profesionali stiprių alkoholinių gėrimų gamyba, ji iki šiol mūsų šalyje yra draudžiama.

Todėl policijos pareigūnai turėjo nutraukti Vijolių kaimo gyventojo atrakciją, paimdami rastą alkoholį ir naminės degtinės gaminimo aparatą.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminti laikymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iki šiol dar neteisto, bet naminukės gaminimo atrakcijos suvilioto Šiaulių rajono gyventojo laukia baudžiamoji atsakomybė, kurios išraiška – laisvės atėmimas  iki 2 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius