Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių pareigūnai padėkojo moteriai, padėjusiai sulaikyti vagį

Kovo 26 d. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariate buvo padėkota dar vienai Šiaulių gyventojai, savo neabejingumu padėjusiai sulaikyti nusikaltėlius – automobilį apvogti pasikėsinusią trijulę.
Sveikinimas
Sveikinimas

Angelo sargo skulptūrėlę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas įteikė Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai Rasai Malinauskienei.

Šiaulių miesto policijos komisariato viršininkas Rimvydas Šlekys, spausdamas mokytojai ranką, pasidžiaugė, kad moteris pasielgė labai pilietiškai, nuo ilgapirščių išgelbėdama kaimyno automobilį.

Kovo 14 d. apie pusę dvyliktos nakties R. Malinauskienė pastebėjo, kaip jos gyvenamojo namo kieme trys vaikinai slankioja apie automobilius ir juos apžiūrinėja. Moteris, įtarusi negerus jų kėslus, paskambino į policiją. Tuo metu vienas jaunuolių jau spėjo įlįsti į VW GOLF, išlupti USB laikmeną ir kėsinosi ištraukti dar ir grotuvą „Pioneer“. Jaunuolius pabaidė atvykstantis patrulių ekipažas. Ilgapirščiai spruko į skirtingas puses.

Angelo sargo skulptūrėlę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas įteikė Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai Rasai Malinauskienei.

Į pagalbą buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi, kuris vieną įtariamąjį greit demaskavo

Pėdsakai šunelį atvedė prie netoli įvykio vietos esančio daugiabučio namo, ant kurio laiptų sėdėjo ir į žvaigždes žiūrėjo iš pirmo žvilgsnio niekuo dėtas romantikas.

Tačiau šuns reakcija parodė, kad čia sėdi ką tik svetimame automobilyje pabuvojęs vaikinas. 23 metų E.O. buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,8 prom.), jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šiauliečiui pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę. Įtarimai dėl šios nusikalstamos veikos buvo pareikšti ir jo bendrininkams 20-mečiui D.G. bei 21-nerių metų Ž.Č., kurie buvo nustatyti ir apklausti jau kitą dieną.

Šio nusikaltimo motyvas – alkoholio poreikis. Jo pritrūkusi, trijulė ir nusprendė ką nors pavogti ir parduoti, nes pinigų alkoholiui nusipirkti nebeturėjo. Kadangi miesto pietinio mikrorajono kiemuose stovi daug automobilių, tad jie ir nutarė vieną jų apšvarinti.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius