Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių pareigūnams naminukės gamintojai teisinosi, kad alkoholis skirtas tik kalėdiniam vakarėliui

Šiaulių policija pradėjo kelis ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto alkoholio gaminimo ir laikymo. Pareigūnus stebino naminukės gamintojų išsisukinėjimai. Vieni teigė, jog degtinę virė savo kalėdiniam vakarėliui, kiti, kad alkoholį rado miške.
Naminės degtinės „fabrikėlis“
Naminės degtinės „fabrikėlis“ / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Sekmadienio rytą Šiaulių apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai Šiaulių rajone, Bubių seniūnijoje, Dirvonų kaime, prie ūkinio pastato pastatyto „Audi 80“ bagažinė buvo prigrūsta įvairios talpos naminukės sklidinų  plastikinių butelių. Sodybos šeimininkė nurodė, kad ūkinį pastatą nuomojanti šiauliečiui ir visai nesidominti, ką jis ten veikia.

Prasukus vieno automobilyje rasto butelio kamštį, pareigūnai užuodė naminės degtinės kvapą. Į automobilį buvo sukrauta apie 160 litrų šio gėrimo. „Audi 80“ į Šiaulius rengėsi vairuoti 35 metų šiaulietis D.Š. Vyras sakė, kad visą šią produkciją pasigamino rengiamam Kkalėdiniam vakarėliui.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Ūkiniame pastate pareigūnai rado dar 18 statinių po 125 litrus raugo, skirto naminukei gaminti. Pareigūnai išsivežė ne tik rastą naminukę, raugą, bet ir du aparatus nelegaliam alkoholiui gaminti. Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo jam pradėtas  ikiteisminis tyrimas.

Antradienį Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnai naminukės aptiko Šiaulių rajone, Čigonų kaime. Apie pietus policininkai gavo pranešimą, kad šiame kaime esančiame daugiabutyje yra nužudyta 47 metų moteris.

Kriminalistai, įvykio vietoje rinkdami su nusikaltimu susijusią informaciją, šnekėjosi su daugiabučio gyventojais, kurių dauguma buvo neblaivūs, vaikščiojo po šio namo patalpas ir vieno buto sandėliuke rado penkias plastikines talpas su alkoholio kvapą skleidžiančiu skysčiu. 15,5 litro šio skysčio priklausė 42 metų vyrui A.J. Jam dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmadienį pareigūnai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais tyrimo atvyko pas Šiaulių rajone, Šilėnų kaime gyvenantį A.S. (gim. 1951 m.).

Aparatą, kuris galimai buvo naudotas  naminei degtinei gaminti, kriminalistai  rado jo gyvenamojo namo pagalbinėse patalpose. Taigi vyrui pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl neteisėto aparato namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti laikymo.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad ankstų trečiadienio rytą naminės degtinės krovinys pateko į Šiaulių apskrities VPK patrulių rankas. Šiauliuose esančioje Karklų gatvėje jie sustabdė pareigūnų dėmesį atkreipusį automobilį „Audi 80“, kurį vairavo 54 metų Kuršėnų gyventojas J.S.

Bagažinėje vairuotojas vežė apie 40 litrų į įvairias talpas supilstytos naminukės. Vyras, nebežinodamas, kaip išsisukti,  patruliams pasiaiškino labai vaikiškai – alkoholis ne jo, rado miške. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, kurie dėl naminės degtinės gabenimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, atliko kratą J.S. gyvenamojoje vietoje Kuršėnuose. Garaže kriminalistai rado dar apie 20 litrų į įvairias talpas supilstyto namine degtine trenkiančio skysčio. Vyras šiuo pareigūnų radiniu irgi buvo neva labai nustebintas – alkoholis ne jo, kažkas atnešė ir padėjo...

Pareigūnai nuvyko į J.S. žmonai priklausančią sodybą, kuri yra Šiaulių rajone, Girkautų kaime, ir čia aptiko degtinės „fabriką“. Pareigūnai ūkiniame pastate rado aparatą „naminukei“ virti, apie 1 tūkst. 600 litrų jai gaminti paruošto raugo ir apie 260 litrų jau pagamintos produkcijos.

45 metų sodybos šeimininkei N.S. pareikšti įtarimai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo bei laikymo. Jos sutuoktinis J.S. sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius