-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių pasieniečiai aptiko falsifikuoto rusiško alkoholio (nuotraukos)

Šiaulių pasieniečiai Pasvalio ir Biržų rajonuose sulaikė, įtariama, falsifikuoto alkoholio. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams taip pat įkliuvo dvi moterys – viena jų, įtariama, galėjusi pardavinėti padirbtą alkoholį, kita, pirminiais duomenimis, jo įsigijusi.
Falsifikuotas rusiškas alkoholis
Falsifikuotas rusiškas alkoholis / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį popiet VSAT Šiaulių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, Pasvalio rajono Kraštų kaime sulaikė ten stovėjusį automobilį Nissan Sunny ir jo vairuotoją, 38-erių Panevėžio gyventoją.

VSAT nuotr./Falsifikuotas rusiškas alkoholis
VSAT nuotr./Falsifikuotas rusiškas alkoholis

Automobilyje pasieniečiai aptiko, įtariama, falsifikuotų alkoholinių gėrimų. Bagažinėje VSAT pareigūnai rado 31 puslitrinį butelį su rudos spalvos skysčiu ir etiketėmis „Flagman Brendy“. Visi buteliai buvo paženklinti Rusijos banderolėmis, kurių numeriai vienodi. Taip pat automobilyje buvo 32 puslitriniai buteliai su skaidrios spalvos skysčiu ir etiketėmis „Kenibergskaja Vodka“ bei „Petrovič Vodka“ be banderolių, penkių ir vieno litrų plastikinės talpos su skaidriu skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą, įtariama, spiritu ir namine.

Alkoholinius gėrimus dar tirs ekspertai, bet beveik neabejojama, kad jie yra padirbti. Tokių surogatų vartojimas gali turėti nenuspėjamų padarinių ir poveikio žmogaus sveikatai. Pavyzdžiui, vadinamojo brendžio buteliuose buvo gausu neaiškios kilmės rudų nuosėdų.

Automobilis ir panevėžietė buvo pristatyti į Pasvalio užkardą. VSAT Šiaulių rinktinėje dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų, etilo alkoholio, jų skiedinių gabenimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

VSAT nuotr./Falsifikuotas rusiškas alkoholis
VSAT nuotr./Falsifikuotas rusiškas alkoholis

VSAT pareigūnai įtaria, kad sulaikytoji galėjusi šią „produkciją“ pardavinėti Šiaurės Lietuvos kaimuose. Moterį jie po apklausos paleido, tačiau tęsdami tyrimą tą pačią dieną atliko kratą vienoje Biržų rajono Užugulbinės kaimo sodyboje. Čia Šiaulių rinktinės pareigūnai rado panašaus asortimento alkoholinių gėrimų.

61-erių metų moteriai priklausančioje sodyboje buvo 3 puslitriai „Flagman Brendy“ su rudos spalvos skysčiu ir Rusijos banderolėmis, 4 puslitriai „Petrovič Vodka“ ir „Kenibergskaja Vodka“ su skaidrios spalvos skysčiu ir be banderolių, vienas 0,5 litro talpos butelis be banderolės su skaidrios spalvos skysčiu, du 2 litrų talpos plastikiniai buteliai su alkoholio kvapą skleidžiančiu skysčiu. Sodyboje pasieniečiai aptiko ir kontrabandinių cigarečių - 126 pakelius „Prima“, 56 pakelius „Saint George“ ir 30 pakelių „Astra“. Visi pakeliai buvo paženklinti Rusijos banderolėmis. Sodybos šeimininkei įteiktas šaukimas atvykti apklausai pas ikiteisminį tyrimą atliekančius VSAT pareigūnus. Įtariama, kad ji falsifikuoto alkoholio ir rūkalų buvo įsigyta iš po kaimus važinėjančių tokių prekių prekeivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius