-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių patrulis Mindaugas Domeikis kelia siaubą narkotikų pardavėjams ir mėgėjams – už tai pareigūnas gavo medalį

Šiaulių Patrulių rinktinės pareigūnas Mindaugas Domeikis tiesiog turi šeštąjį jausmą narkotikus pamėgusiems asmenims surasti. Už tokį gabumą ir nepriekaištingą tarnybą policininkas buvo apdovanotas. Kartu pagerbtas ir jo kolega Ramūnas Dainauskis.
Mindaugas Domeikis
Apdovanojamas Mindaugas Domeikis (kairėje) / Šiaulių policijos nuotr.

Kai Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vadas Robertas Radavičius ir 1-osios kuopos vadas Aurelijus Koskus viešajam saugumui ir eismo kontrolei stiprinti buvo pasitelkti viešosios policijos funkcijoms vykdyti, siekiant, kad mieste būtų didesnis patruliuojančių ekipažų skaičius, jie apsisprendė padirbėti su jaunuoju savo kolega patruliu Mindaugu Domeikiu. Šis pareigūnas kartu su patruliu Ramūnu Dainauskiu pasižymi aktyvumu, demaskuojant kvaišalus pamėgusius asmenis ir šių medžiagų platintojus.

Valstybės atkūrimo dienos proga už principingumą ir pasiektus rezultatus, kovojant su narkomanija, jiems buvo įteikti 3-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklai „Už nepriekaištingą tarnybą“.

Kad pavaldinys M.Domeikis tiesiog turi šeštąjį jausmą narkotikus pamėgusiems asmenims surasti, patrulių vadai įsitikino bendro patruliavimo metu.

Žvilgsniu nuskenavę salono viduje sėdinčius keturis jaunuolius, pareigūnai buvo beveik tikri, kad vaikinai buvo ką tik pavartoję kvaišalų. Juos išdavė apsiblausęs žvilgsnis ir stringanti koordinacija.

Kai tik pareigūnai atsilaisvino nuo iškvietimų dėl smurto artimoje aplinkoje, M.Domeikis pasiūlė pavažiuoti link Talkšos ežero ir parevizuoti jo pakrantes. Važiuojant Vingių gatve, jų dėmesį patraukė čia stovintis automobilis „Nissan Almera“. Įdėmiu žvilgsniu nuskenavę salono viduje sėdinčius keturis jaunuolius, pareigūnai buvo beveik tikri, kad vaikinai buvo ką tik pavartoję kvaišalų. Juos išdavė apsiblausęs žvilgsnis ir stringanti koordinacija.

„Nissan Almera“ keleiviai pareigūnams aiškino, kad niekuo neteisėtu jie čia neužsiima, tik ilsisi.

Tačiau iš automobilio sklindantis salsvas „žolės“ kvapas bylojo visai ką kita. Apžiūrėję automobilį, pareigūnai rado ir nusikalstamos veikos įrodymų – pas vieną vaikiną rastas plastikinis paketėlis su baltais milteliais, kurie, įtariama, yra narkotinė medžiaga, o automobilio salone rasta viena surūkyta, kita paruošta rūkyti suktinė, įtariama, su tarp jaunimo populiaria „žole“.

Šiaulių policijos nuotr./Ramūnas Dainauskis
Šiaulių policijos nuotr./Ramūnas Dainauskis (kairėje)

Visi keturi jaunuoliai buvo nuvežti į gydymo įstaigą ir patikrinti dėl narkotinių medžiagų vartojimo. Atlikti testai patvirtino pareigūnų įtarimus – visi keturi buvo vartoję narkotinių psichotropinių medžiagų. 29 metų A.J., pas kurį buvo rastas paketėlis su milteliais, ir 23 metų automobilio vairuotojas O.D., kurio automobilyje aptiktos suktinės su kvaišalais, atsidūrė areštinėje. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir jų laukia baudžiamoji atsakomybė. Kitiems dviem jų draugams bus pradėta administracinė teisena dėl narkotinių medžiagų vartojimo.

Savo neteisėtą veiklą vaikinai norėjo pateisinti pasiaiškinimu, kad kvaišalus atsivežė iš Olandijos.

Patrulių kuopos vadas A.Koskus teigia, kad čia naujausia legenda, kuria jaunimas bando pateisinti narkotinių medžiagų įsigijimą. Jie mano, kad, jei Nyderlanduose yra leidžiama vartoti kai kurias narkotines psichotropines medžiagas, tai jų legalus įsigijimas toje šalyje neužtrauks jiems atsakomybės už disponavimą šiais kvaišalais ir mūsų šalyje. Tačiau Lietuvoje disponuoti narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis yra draudžiama, net jei jos legaliai įsigytos kitoje šalyje, pažymima Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius