-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija ieško pasislėpusio prostitučių „globėjo“

Mėginimas pragyventi iš prostitucijos penkioms merginoms ir keturiems jas į šį „verslą“ įtraukusiems asmenims baigėsi nesėkmingai.
Darius Kazlauskas
Darius Kazlauskas / Šiaulių policijos nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policija, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai nutraukė jų veiklą jau 2006 metais, tačiau galutinis teismo nuosprendis buvo paskelbtas tik šių metų spalio pabaigoje. Mat trys iš prostitucijos pelnęsi vyrai Darius Kazlauskas, Andrius Pranauskas ir Petras Pulkauskas, nenorėjo sutikti su jiems skirtomis bausmėmis ir apskundė Šiaulių apygardos teismo nuosprendį.

Lietuvos apeliacinis teismas Dariui Kazlauskui buvo gailestingas ir trejų metų laisvės atėmimo bausmę pakeitė tik laisvės apribojimu dvejiems metams. Tačiau šis nuosprendis papiktino prokurorus ir tada jau jie surašė skundą, kurį nagrinėjo Lietuvos aukščiausiasis teismas. Jis paliko galioti Šiaulių apygardos teismo sprendimą ir Darius Kazlauskas laisvės neteko trejiems metams. Pajutęs realią laisvės netekties bausmę, šis vyras nuo teisėsaugos pasislėpė ir dabar yra ieškomas.

28-erių metų Darius Kazlauskas buvo pagrindinis pragyvenimo iš prostitucijos iniciatorius. Jis su draugu Andriumi Pranausku „audė“ mintį, kaip susirasti merginų, kurios dirbtų prostitutėmis ir uždirbtų jiems pinigų.

Tai padaryti vyrams nebuvo sunku. 2006 metų vasarą jų išnuomotame bute, esančiame Šiauliuose, Ežero gatvėje, darbavosi penkios merginos iš Šiaulių apskrities kaimų, kurių trys buvo dar nepilnametės. Merginos šiuo „verslu“ užsiėmė be jokios prievartos, sąmoningai, šį užsiėmimą vertindamos kaip normalų pragyvenimo šaltinį.

Į šį darbą buvo įtraukta ir 24-erių metų Dariaus Kazlausko žmona Ramutė. Ji ėjo „administratorės“ pareigas. Moteris prostitutėms ieškodavo klientų. Tam buvo pasitelkta Šiaulių televizija. Ramutė į ją siųsdavo SMS žinutes su skelbimais, kad mergina ieško dosnaus vyruko. Sulaukusi telefoninio skambučio, ji interesantui pasakydavo kainą už intymias paslaugas, pranešdavo, kad jis galės pasirinkti iš penkių merginų jam patinkančią, ir nurodydavo, kokiu adresu atvažiuoti.

Pusvalandis sekso paslaugų kainavo 50 litų, valanda – 80, o naktis – nuo 200 iki 250. Merginoms atitekdavo tik penktadalis šių pinigų. Kitus tarpusavyje dalijosi minėti trys asmenys ir dar „apsaugininko“ pareigas ėjęs Petras Pulkauskas, kuris buvo siunčiamas aiškintis su klientais, kai kildavo problemų dėl klientų mokėjimo už paslaugas.

Ramutė sekso ištroškusius vyrus pasitikdavo kieme, atvesdavo į butą, leisdavo jiems išsirinkti patinkančią merginą, paimdavo iš jų pinigus ir sekdavo, kad nebūtų viršytas „seanso“ laikas. Jei klientas užsibūdavo ilgiau, negu buvo sumokėjęs, Ramutė jį paragindavo išeiti arba primokėti. „Administratorė“ gaunamas pajamas kruopščiai registruodavo ir su merginų išdirbio sąrašu atiduodavo savo vyrui.

Merginos prisimena, kad klientų būdavo visą parą. Viena jų teigė, kad darbas jai nepatiko, nes pavargdavo nuo klientų. Vienos merginos šioje „bendrovėje“ išdirbo mėnesį, kitos – du. Priklausomai nuo to skyrėsi ir jų uždarbis. Merginos užsidirbo nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. litų.

Už pelnymąsi iš prostitucijos Ramutei Kazlauskienei paskirta 15 tūkst. 600 litų bauda, Petras Pulkauskas neteko laisvės vieneriems metams ir šešiems mėnesiams, teismo nuosprendžio vykdymą atidedant dvejiems metams, Andrius Pranauskas, subendrinus pastarąją bausmę su bausme už anksčiau įvykdytą plėšimą, nuo visuomenės bus izoliuotas šešerius metus ir šešis mėnesius, Darius Kazlauskas – trejus metams.

Pastarasis nuo teisėsaugos pasislėpė ir dabar yra ieškomas. Jei kas žinote jo buvimo vietą, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai prašo paskambinti telefonu (8 41) 39 73 75 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius