Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija ieško pasislėpusio vaiko skriaudiko

Antradienį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, vykdydami teismo nurodymą, sulaikė ir į areštinę uždarė 20-metį Kęstutį Šauklį, kuris praėjusių metų sausio 14 d. dar su dviem draugais, terorizuodami nepilnametį, atėmė raktus, išgavo jo gyvenamosios vietos adresą ir apvogė butą.
Deividas Dovidaitis
Deividas Dovidaitis / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policija, minėtos dienos pavakary K.Šauklio draugai, tuo metu 20-metis Deividas Dovidaitis ir 15 metų dar nesulaukęs E.R. Vilniaus gatvėje, šalia prekybos centro „Iki“, prikibo prie keturiolikmečio Ričardo ir kumščiuodami nusitempė jį į netoliese esantį kiemą. Čia nurengė paauglio striukę ir joje radę buto raktus, pareikalavo pasakyti adresą, kur berniukas gyvena. Priešingu atveju žadėjo nuvežti į mišką ir nupjauti galvą arba parduoti užsieniečiams.

Išgąsdintas ir vėl apsmūgiuotas Ričardas pasakė savo gyvenamosios vietos adresą. Užpuolikai pasikvietė savo draugą K.Šauklį su automobiliu ir jie visi nuvažiavo nurodyti adresu.

K.Šauklys liko automobilyje saugoti keturiolikmečio, o D.Dovidaitis su E.R. nuėjo į berniuko namus, nes žinojo, kad šeimos narių juose nėra. Čia į du maišiukus susikrovė skenerį, fotoaparatą, keletą butelių alkoholinių gėrimų, keletą papuošalų ir sugrįžo į automobilį.

Berniukas vėl buvo „pavaišintas“ smūgiais, reikalaujant pasakyti, kur namuose paslėpti pinigai. Sužinoję, kad berniuko mama pinigų neturi, nuvežė Ričardą į Medelyno mikrorajono laukus ir išlaipino, prigrasinę eiti neatsisukant. Tačiau berniukas vis tiek spėjo užfiksuoti valstybinio numerio raides.

Paauglys nusigavo iki plento ir iš ten maršrutiniu autobusu parvažiavo iki miesto.

Parėjęs murzinas ir sumuštas sūnus papasakojo, kas jam nutiko ir pridūrė, kad pareidamas namo matė, jog automobilis, kuriuo jis buvo vežiojamas, stovi viename Aušros alėjos namo kieme. Mama iš karto kreipėsi į policiją ir patruliai K.Šauklio vairuojamą automobilį sulaikė. Ant jo galinės sėdynės mėtėsi pavogtieji daiktai.

Šiaulių miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, jauniausiam nusikaltėliui nepilnamečiui E.R. skyrė auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimą ir elgesio apribojimą devyniems mėnesiams, įpareigojant nuo 21 val. iki 6 val. būti namuose ir nekeisti gyvenamosios vietos, Deividui Dovidaičiui – 50 parų arešto, o K.Šaukliui, bausmę subendrinęs su bausme už anksčiau įvykdytą plėšimą, - 90 parų arešto.

K.Šauklį policijos pareigūnai gegužės 26 dieną sulaikė ir atvežė į areštinę, iš kurios devyniems mėnesiamsjis keliaus į Tardymo izoliatorių, o štai Deividas Dovidaitis nuo pareigūnų ėmė slapstytis. Jei kas žinote jo buvimo vietą, praneškite Šiaulių miesto policijos pareigūnams bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius