Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija ragina atsiliepti merginas, nukentėjusias nuo prekiautojo žmonėmis Mindaugo Radvilo

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai 43 metų Kauno gyventojui Mindaugui Radvilui pareiškė įtarimą dėl prekybos žmonėmis. Vyras į prekybos žmonėmis seksualiniam išnaudojimui pinkles buvo įtraukęs ne vieną lietuvaitę iš įvairių Lietuvos miestų. Iki šiol nustatyta keliolika nukentėjusių merginų, kurios buvo įtrauktos į prostitucijos verslą, tačiau kriminalistai turi pagrįstų įtarimų, jog šio vyro nusikalstama veikla tęsėsi ne vienerius metus ir jo užverbuotų merginų yra daug daugiau, todėl ragina atsiliepti visas, kurias jis buvo įtraukęs į prostitucijos paslaugų teikimą.
Mindaugas Radvilas
Mindaugas Radvilas / Šiaulių VPK nuotr.

Apie šio Kauno gyventojo nusikalstamą veiklą policijos pareigūnai sužinojo praėjusių metų spalį iš vienos jo užverbuotos merginos, kurią prieš išveždamas į užsienį laikė savo bute ir ji vyrams už atlyginimą turėjo teikti lytines paslaugas. Merginai pavyko iš jo pasprukti ir ji kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją. Tada ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos žmonėmis.

Kauniečio gyvenamojoje vietoje atliktos kratos metu buvo rasta daug užrašų, pagrįstai leidžiančių manyti, kad merginų verbavimu ir jų išvežimu prostitucijai į užsienį jis vertėsi jau daug metų.

Gruodžio 19 d.  M. Radvilas atsidūrė už Šiaulių apskrities policijos areštinės grotų ir teismas trims mėnesiams sankcionavo jo suėmimą. Kauniečio gyvenamojoje vietoje atliktos kratos metu buvo rasta daug užrašų, pagrįstai leidžiančių manyti, kad merginų verbavimu ir jų išvežimu prostitucijai į užsienį jis vertėsi jau daug metų.

Manoma, kad merginų jis ieškodavo interneto pažinčių portaluose ar skaitydamas ieškančiųjų darbo skelbimus. Paskambinęs jis merginoms dažniausiai prisistatydavo netikru vardu – Mariumi, ir siūlydavo darbą užsienyje.

M. Radvilas puikiai moka vokiečių kalbą, todėl merginas veždavo į tas šalis, kur buvo kalbama šia kalba ir kuriose prostitucija yra legalizuota – Vokietiją, Šveicariją, galimai, ir Austriją. Čia merginoms būdavo išnuomojamas būstas, o jis pats apsigyvendavo kur nors netoliese.

Šiaulių VPK nuotr./Mindaugas Radvilas
Šiaulių VPK nuotr./Mindaugas Radvilas

Vyras suorganizuodavo merginų fotosesijas, reklamą jų teikiamoms paslaugoms ir puikiai gyveno iš jų uždarbio, mat pusę uždirbtų pinigų merginos privalėdavo atiduoti jam. Nors minėtose šalyse prostitucija ir yra legalus verslas, tačiau draudžiama jai išnaudoti kitus žmones. Todėl M. Radvilas buvo priverstas saugotis teisėtvarkos organų ir laikytis konspiracijos. Tačiau 2010 metais Vokietijoje jis vis dėlto įkliuvo pareigūnams, jam buvo pateikti kaltinimai dėl prekybos žmonėmis seksualiniam išnaudojimui ir jis čia buvo nuteistas trejiems metams nelaisvės.

Kad ir Lietuvoje jis sulauktų tinkamos bausmės, policijos pareigūnai ragina drąsiai atsiliepti visas jo prostitucijai išnaudotas merginas ir paskambinti Šiaulių AVPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams telefonais (8 41) 397 672 arba (8 41) 397 429.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius