Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija su šunimi anglų k. pamokoje moksleiviams rodė, kaip ieško narkotikų – ir rado

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai, tęsdami tradiciją prevencinių priemonių metu pademonstruoti, kaip policijos tarnybiniai šunys ieško narkotinių medžiagų, gegužės 10 d. vienoje Šiaulių mokykloje, 17-mečio moksleivio piniginėje, įtariama, iš tikrųjų rado kvaišalų.
Moksleivio piniginėje pareigūnai rado narkotikų
Moksleivio piniginėje pareigūnai rado narkotikų / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Nors į anglų kalbos kabinetą užėjusiems policijos pareigūnams moksleiviai tvirtino jokių neleistinų daiktų ir narkotinių medžiagų neturintys, tačiau tarp ant suolų padėtų daiktų šmirinėjęs narkotinių medžiagų ieškoti apmokytas keturkojis sustingo ties vieno moksleivio pinigine.

Kinologui – tai ženklas, kad šuo aptiko narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Apžiūrėję piniginės turinį, pareigūnai rado polietileninį maišelį su rusvos spalvos augalinės kilmės medžiaga, o šalia esančiame cigarečių pakelyje – žalios spalvos tabletę. Įtariama, kad tai – kvaišalai.

Moksleivis pareigūnams teisinosi, kad žolės jis prisiskynė botanikos sode, o tabletę radęs laiptinėje ir turėjęs planų ją parduoti.

Šių daiktų savininkas pareigūnams teisinosi, kad polietileniniame maišelyje esančios žolės jis prisiskynė botanikos sode, o tabletę radęs laiptinėje ir turėjęs planų ją parduoti.

Šis jaunuolis su teisėtvarka reikalų turi jau nuo 15 metų ir yra ne vieną kartą teistas už vagystes. Pastarąjį kartą jis teistas praėjusių metų sausį beveik už 200 eurų siekiančią loterijos bilietų vagystę iš parduotuvės. Teismas tada jam skyrė 10 mėnesių nelaisvės, bausmę atidėdamas metams ir 4 mėnesiams, pažymima Šiaulių apskrities VPK atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Dabar nepilnamečiui vėl gresia baudžiamoji atsakomybė. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius