Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiaulių policija: tai pavyzdinė istorija, kai ne sukčiai apgauna žmones, o atvirkščiai

Kai liepos 18-osios popietę Šiauliuose, Vytauto g., gyvenantis vyras išgirdo savo sutuoktinės pokalbį fiksuoto ryšio telefonu, iš karto sukluso. Žmona kalbėjosi su dukra apie pastarąją ištikusią nelaimę – griūdama sužalojo mergaitę ir jai reikalingi pinigai sužalotosios gydymo išlaidoms padengti.
Įtariamasis
Asociatyvi iliustracija: įtariamasis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pokalbio fabula atitiko telefoninių sukčių naudojamą scenarijų. Tad šiaulietis nedelsdamas mobiliuoju telefonu susisiekė su dukra ir išgirdo, kad jai viskas gerai, ji nieko nesužalojo ir jai nereikia jokių pinigų. Tada vyras nedelsdamas surinko Bendrojo pagalbos centro telefono numerį 112, buvo sujungtas su Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnais ir informavo apie telefoninių sukčių pasikėsinimą išvilioti iš jų 2 500 eurų.

Kol 68 metų jo sutuoktinė su sukčiais telefonu aiškinosi, kokiu būdu perduos reikiamą pinigų sumą, šiaulietis mobiliuoju telefonu palaikė ryšį su pareigūnais ir klausė jų nurodymų. Sukčių pasiuntinys prie savo aukos durų atsidūrė pirmiau, negu pareigūnai. Tačiau telefonspyne užrakintos laiptinės durys neatsidarė ir patekti jam iki reikiamo buto buvo kebloka. Na, o sutuoktiniai, laukdami pareigūnų, durų daryti neskubėjo. Tad pinigų taksi atvažiavusiam vaikinui teko telefonu raginti organizatorius, kad paskubintų pinigų perdavimą jam.

Tačiau pinigų vaikinas taip ir negavo, nes atvykę policijos pareigūnai jį sulaikė ir uždarė į areštinę, rašoma Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės penktadienį paviešintame pranešime.

17-metis Šiaulių rajono gyventojas prisipažino, kad šiam žingsniui ryžosi, nes jam labai reikėjo pinigų automobilio remontui, o jo „Facebook“ draugas pasiūlė lengvai užsidirbti – už tai, kad nuvyks nurodytu adresu paimti pinigų, pusę galėsiąs pasilikti sau.

Pinigų vaikinas lengvai neužsidirbo, o štai teistumu savo biografiją tikriausiai „papuoš“.

Jam dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu tyrėjai įtarimus sieks pareikšti ir sukčiavimo organizatoriams.

Policijos pareigūnai dėkingi sumaniems šiauliečiais už jų bendradarbiavimą, demaskuojant telefoninius sukčius.

Šią istoriją policija vertina kaip pavyzdinę pamoką kitiems, siekiantiems išvengti sukčių pinklių ir apgauti juos pačius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius