-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policijai įkliuvo sukčiavimu įtariamas vyras

Kovo pabaigoje areštinėje atsidūrė 30-metis šiaulietis Egidijus Žymantas. Jam pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Vyras suimtas mėnesiui.
Egidijus Žymantas
Egidijus Žymantas / Šiaulių policijos nuotr.
Temos: 1 Remontas

Kaip informuoja Šiaulių policija, informacija apie šio vyro juodus darbelius policijos pareigūnai disponavo jau kurį laiką, tačiau neturėjo nė vieno nukentėjusio asmens pareiškimo, todėl nebuvo pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Šių metų kovo pabaigoje į Šiaulių miesto policiją kreipėsi vienos individualios įmonės savininkė ir pranešė, kad jos įmonės darbuotojas Egidijus Žymantas apgaulės būdu pasisavino keturis įmonei priklausančius automobilius: 2007 metais pagamintą Mitsubishi Pajero, 2003 metais ir 2005 metais pagamintus BMW X5 bei 2002 metais pagamintą Audi A6. Vyras buvo suimtas.

Per tyrimą paaiškėjo E.Žymanto nusikalstamos veiklos schema:  vyras savo pažįstamiems ar jų pasiturintiems draugams siūlydavo įsigyti brangų automobilų už mažesnę nei rinkos kainą. Šiek tiek apgadintoms mašinoms reikėdavo remonto.

Šiaulių policijos nuotr./Sudaužytas automobilis
Šiaulių policijos nuotr./Sudaužytas automobilis

Apsukrusis šiaulietis, radęs tokį automobilį ir jį pardavęs, iš karto pasisiūlydavo ir suremontuoti. Šis remontui reikalingą pinigų sumą patikėdavo E.Žymantui, džiaugdamasis, kad pačiam niekuo nereikės rūpintis. O E.Žymantas, suremontavęs automobilius, jų savininkui negrąžindavo – parduodavo dar kitiems asmenims, pinigus pasisavindavo.

Iš tikrųjų automobiliai net nebuvo remontuojami. Pavyzdžiui, automobilis esantis nuotraukoje, buvo parduotas net du kartus, abu kartus prašyta pinigų remontui, o jį policijos pareigūnai rado viename Šiaulių autoservise, net nepradėtą remontuoti.

Tyrimo metu nustatyta, kad E.Žymantas iš kelių asmenų ir įmonių apgaulės būdu pasisavino per 10 mašinų. Kadangi buvo įgyjami prabangūs, bet neilgai naudoti automobiliai Mercedes ir BMW, turtinė žala siekia beveik milijoną litų.

Pareigūnų duomenimis, asmenų, tapusių E.Žymanto apgaulės aukomis, yra ir daugiau. Tokius asmenis prašytume kreiptis į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyrių, tel.(8 41) 397 388.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius