Šiaulių policijai kontrabandinių cigarečių pardavėja įkliuvo jau antrą kartą

Prekyba kontrabandinėmis cigaretėmis dėl greito ir lengvo uždarbio susigundo ne vienas. Tačiau už šį nelegalų verslą gresiančios baudos ne vieną nuo jo turėtų ir atbaidyti, rašoma Šiaulių policijos pranešime.
Šiaulių policijos konfiskuotos cigaretės
Šiaulių policijos konfiskuotos cigaretės / Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Šiaulių policijos konfiskuotos cigaretės
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Šiaulių policijos konfiskuotos cigaretės

Pasak Šiaulių pranešimo, miesto policijos komisariato Pietinės policijos nuovados pareigūnai, disponuodami informacija, kad prie mokyklų esančių daugiabučių namų butuose yra nelegalūs prekybos „taškai“, kuriuose moksleiviams parduodamos kontrabandinės cigaretės, tokias vietas stebi ir kontroliuoja.

Antradienį jų stebėjimo objektas buvo Korsako g. esantis 53-asis namas, kadangi praėjusių metų balandžio pabaigoje pareigūnai buvo nustatę, jog šio namo gyventoja L.S. cigarečių „Fest“ pakelį su Rusijos Federacijos banderolėmis pardavė nepilnamečiui – keturiolikos metų jaunuoliui. Tąkart Šiaulių miesto apylinkės teismas už tokį „verslą“ jai skyrė 100 litų bauda.

Šįkart policijos pareigūnai vėl pastebėjo iš minėtos moters butą išeinantį dvidešimtmetį vaikiną su kontrabandinių cigarečių pakeliu „Minsk“ rankose. Jaunuolis prisipažino, kad minėtas cigaretes už 4 litus 50 centų nusipirko iš keturiasdešimtmetės L.S.

Šios moters bute, prieškambaryje, ant spintelės, buvo rasti dar 32 pakeliai kontrabandinių cigarečių, kurios, kaip mano pareigūnai, buvo paruoštos parduoti. Kadangi moteris per metus pakartotinai padarė tą patį administracinį teisės pažeidimą, tad šįkart jai gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 10 tūkst. litų.

Ir Pietinės, ir Centro nuovados pareigūnai ragina miesto gyventojus apie nelegalią prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis, namine degtine ar kitus negatyvius reiškinius pranešti tiesiai nuovadų viršininkams: Centro PN viršininkui - mobiliuoju tarnybiniu telefonu (8 698) 58446 arba elektroniniu paštu eugenijus.takusevicius@policija.lt, o Pietinės nuovados viršininkui - telefonu (8 698) 58463 arba elektroniniu paštu gintautas.jakimavicius@policija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius