-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulių policininkai per pilnatį dažniau susiduria su „Mėnulio žmonėmis“?

Po vieno renginio vienas Šiaulių AVPK aukštų pareigūnų prieš kamerą išdėstė savo nuomonę apie Mėnulio poveikį žmonėms. Jis teigia, kad Mėnulis veikia psichiškai silpnus žmones. Pareigūno nuomonė prieštarauja daugybei mokslinių tyrimų, kuriuose Mėnulio poveikis akivaizdžiai pastebėtas tik šviesai jautriems koralams.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus vadovas Edmundas Reimeris lengvame pokalbyje pasuko kalbą apie „Mėnulio žmones“.

Kalba apie Mėnulį kilo dėl to, kad pastarosiomis giedromis naktimis Žemės palydovas taip skaudžiai plieskė, kad žmonės turėjo užsitraukti užuolaidas. „Mėnulio žmonės“ – kas jie?

Pareigūnas teigia, kad „Mėnulio žmonės“ – šiam dangaus kūnui jautrios asmenybės, kurioms per pilnatį gali prireikti ne tik psichologo, bet ir psichiatro pagalbos.

Jo žodžiais, per pilnatį ar priešpilnį padaugėja keistų skambučių. Tą patį, anot E.Reimerio, tvirtina ir medikai. Per pilnatį padaugėja atvejų, kai tramdyti siautėjančius į pagalbą skuba policininkai.

Anot pareigūno, jautresnius paveikia ne tik Mėnulis, bet ir Saulės ar elektromagnetinės audros.

VIDEO: Pareigūnas Edmundas Reimeris – apie Mėnulio žmones

E.Reimerio išsakytai nuomonei pritaria daugybė mitų gerbėjų, tačiau gerokai prieštarauja moksliniai tyrimai. Pasirodo, Mėnulis žmogų realiai paveikia tik savo šviesa ir grožiu.

Labiausiai klaidina mintis, jog Žemės palydovas savo gravitacija sugeba pakelti vandenynų lygį. O juk mes didžiąja dalimi esame iš vandens!

Mokslininkai teigia, kad žmogaus masė yra per menka, kad Mėnulio poveikis būtų juntamas.

Mokslininkai teigia, kad žmogaus masė yra per menka, kad Mėnulio poveikis būtų juntamas. Jis apskaičiuojamas tik teoriškai.

Mėnulio mitus iš esmės palaiko kiekvieno mūsų noras tuo tikėti – saugome savo nuostatą ir ją progai pasitaikius dar labiau užtvirtiname.

Nustatyta, kad Mėnulio fazės neturi nieko bendro su savižudybėmis ar psichinių ligų paūmėjimu. Taip pat nepastebima ir ryšio su nusikalstamumu.

Tiesa, pastebėta, kad per pilnatį kone ketvirtadaliu padaugėja kačių ir šunų traumų. Paaiškėjo, kad mėnesienoje žmonės tiesiog dažniau ir ilgiau juos vedžioja.

Taip pat paneigtas mitas, jog Mėnulio fazės veikia kraujagyslių operacijų pasekmes. Nieko panašaus nėra.

Tiesa, egzistuoja pasaulyje gyvybė, kuriai pilnaties šviesa yra labai svarbi. Vienos rūšies koralai mėnesienoje dauginasi, nes turi šviesai jautrų geną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius