Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių prokurorai nutraukė Laimai Kedienei Generalinėje prokuratūroje iškeltą bylą, tyrimas dėl Neringos Venckienės nebus pradėtas

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl nepagarbos teismui Laimos Kedienės atžvilgiu, taip pat priimtas procesinis sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Kauno apygardos teisėjos Neringos Venckienės pasisakymų 2010-ųjų lapkričio 17 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismo kolegijai paskelbus nutartį.
Neringa Venckienė (kairėje) ir Laimutė Kedienė
Neringa Venckienė ir Laima Kedienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui buvo pradėtas Lietuvos Respublikos generalinėje prokuratūroje remiantis Teisėjų tarybos pirmininko pareiškimu, kuriame nurodyta, kad pilietė L.Kedienė, išklausiusi 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo nutartį nutraukti ikiteisminį tyrimą ir duodama žiniasklaidos atstovams interviu, žodžiu išreiškė nepagarbą teismui.

Ikiteisminį tyrimą buvo patikėta atlikti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorams.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras ištyrė su pareiškimu susijusias aplinkybes ir 2011-ųjų sausio 12-ąją priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą N.Venckienės atžvilgiu.

Nutarime nurodyta, kad vertinant teisėjos pasakytus žodžius yra būtina analizuoti visą jos pasisakymo turinį, o ne pavienius, iš konteksto paimtus teiginius, kurie buvo viešai paskelbti žiniasklaidos priemonėse.

2011-ųjų sausio 13 dienos nutarime dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo L.Kedienės atžvilgiu taip pat buvo įvertinti visi L.Kedienės pasisakymai Panevėžio apylinkės teisme, ne tik tie, kurie buvo išplatinti viešojoje erdvėje. Tyrimo metu įvertintos visos nustatytos aplinkybės ir padaryta išvada, kad jos veiksmuose nebuvo nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso  232 str., požymių, todėl ikiteisminis tyrimas L.Kedienės atžvilgiu nutrauktas.

Paminėtina, kad pareiškėjai, nesutikdami su prokuroro priimtais nutarimais, turi teisę juos skųsti aukštesniajam prokurorui, ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius