-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulių prokurorai perdavė teismui dviejų senukų nužudymo bylą

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Virginijus Kulikauskas Šiaulių apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje penki įtariamieji, iš kurių trys įvykio metu buvo nepilnamečiai, kaltinami balandžio 16 d. Kelmės rajone itin žiauriai, iš savanaudiškų paskatų nužudę du asmenis ir kitais sunkiais nusikaltimais.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių apygardos prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šiemet nbelandžio 21 d., kai Šiaulių apskrities VPK Kelmės rajono PK buvo pradėtas tyrimas dėl Akmenų kaime, Vaiguvos seniūnijoje, Kelmės rajone sudegusiame pastate rastų dviejų asmenų mirties priežasties nustatymo. Šie asmenys gyveno atokiai - vienkiemyje prie miško, todėl jų kaimynai pasigedo praėjus beveik savaitei laiko po gaisro.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 75 m. P.G. ir 76 m. G.B mirtis priežastis buvo smurtinė, todėl tyrimas buvo tęsiamas dėl jų nužudymo.

Siekiant operatyvaus ikiteisminio tyrimo atlikimo buvo sudaryta tyrimo grupė iš Šiaulių apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus, Kelmės rajono policijos ir prokuratūros pareigūnų.

Tyrimo grupei vadovavusio prokuroro V.Kulikausko teigimu, Kelmės rajono PK pareigūnai per savaitę nuo pradėto tyrimo nustatė ir sulaikė visus su padarytomis nusikalstamomis veikomis susijusius asmenis. Prokuroras pažymėjo, kad buvo nustatyti iš viso penki įtariamieji Kelmės ir Tauragės rajonų gyventojai, iš kurių trys galimai padarytų nusikalstamų veikų padarymo metu buvo nepilnamečiai.

Nustatyta, kad kaltinamieji balandžio 16 d. į P.G. ir G.B. namus atvyko naktį, išspyrę duris įsiveržė į jų namą, kur mušdami šeimininkus reikalavo pinigų. Taip pat atskleista, kad trys nepilnamečiai grupėje išžagino 75 m. G.P. Tyrimo duomenimis du iš įvykio metu dalyvavusių asmenų buvo apsvaigę nuo alkoholio, o kiti du dar ir vartoję psichotropines medžiagas.

Prokuroras pažymėjo, kad kaltinamieji siekdami paslėpti nusikalstamų veikų pėdsakus, išeidami iš namo jį padegė aplaistę namo vidų ten buvusiu degiu skysčiu, kadangi name elektros nebuvo, o apsišvietimui buvo naudojamas žibalas. Specialistai nustatė, kad nužudytieji prieš padegant namą buvo gyvi, mirtis juos ištiko gaisro metu.

Nustatyta, kad kaltinamieji pagrobė tris cigarečių pakelius, keletą dėžučių degtukų, nukentėjusiųjų asmenų pasus ir pusės litro talpos naminės degtinės butelį.

Šio teismui perduotoje byloje keturi asmenys, tarp jų ir nepilnamečiai kaltinami itin žiauriai, dėl savanaudiškų paskatų, siekdami nuslėpti kitus nusikaltimus nužudę du asmenis, visi kaltinamieji kaltinami plėšimu įsibrovus į patalpą, keturi dėl svetimo dokumento pagrobimo, o trys nepilnamečiai dar ir grupiniu išžaginimu.

Visiems kaltinamiesiems, išskyrus vieną, kuris atliko padėjėjo funkciją, atveždamas kitus bendrininkus į nusikaltimo vietą ir po to parveždamas atgal į jų gyvenamą vietą, nuo sulaikymo dienos yra paskirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius