-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių rajone beveislį šunį pasmaugęs recidyvistas teisme sutiko su bet kokia bausme

Už žiaurų elgesį su gyvūnu – 40 parų arešto bausmė.
Pavogtos kopėčios
Asociatyvi iliustracija: šuns nužudymui panaudotos ir kopėčios / Kauno rajono policijos komisariato nuotr.

Šunį pasmaugusiam 52 metų Šiaulių rajono gyventojui R. R. skirta 40 parų arešto bausmė. Už žiaurų elgesį su gyvūnu baudžiamasis įsakymas priimtas Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose. R. R. arešto bausmę turės atlikti areštinėje – Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Baudžiamasis įsakymas įsiteisėjęs.

„Nuteistasis suprato savo veiksmų pobūdį, numatė dėl tokių jo veiksmų galinčius atsirasti pavojingus padarinius ir jų norėjo, todėl veikė tiesiogine tyčia, – sako Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Martynas Galvičius. – Asmuo ikiteisminio tyrimo metu prisipažino visiškai, nuoširdžiai gailėjosi, tačiau nenorėjo pasakoti įvykio aplinkybių.“

R. R. sutiko, kad ikiteisminis tyrimas būtų baigtas teismo baudžiamuoju įsakymu ir sutiko su bet kokia jam paskirta bausme. Paskirta bausmė mažintina vienu trečdaliu, kadangi baudžiamoji byla baigta baudžiamuoju įsakymu, be to, kaltinamasis prisipažįsta esąs kaltas. Kaltinamojo R. R. atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi dėl jos padarymo. Jo atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą padarė būdamas recidyvistu.

Kaltinamasis R. R. padarė vieną nesunkų nusikaltimą. Nusikaltimas yra baigtas, padarytas tiesiogine tyčia. Nusikaltimą padarė būdamas teistas, teistumui neišnykus.

Teismas nustatė, kad R. R. žiauriai elgėsi su gyvūnu, pažymima teismo pranešime. Šių metų rugsėjo 22 d. apie 9 val. Šiaulių rajone, daugiabučio namo ūkiniame pastate, R. R. tyčia, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu daiktu, galimai virve ar diržu, ant medinių kopėčių pasmaugė daugiau nei 12 kg sveriantį beveislį šunį. Vėliau, šunį įdėjęs į maišą, užkasė už ūkinio pastato. Liudytojai ikiteisminio tyrimo metu parodė, kad vyras buvo nepatenkintas šuniu todėl, kad per daug ir per garsiai loja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius