2021 03 04 /10:20

5 metams į vaiko priežiūros atostogas išėjęs Šiaulių pareigūnas įkliuvo girtas prie vairo

Šiaulių Kelių policijos pareigūnai kovo 3-iosios rytą, Šiaulių rajone vykdydami prevencinę priemonę, skirtą neblaivių vairuotojų kontrolei, Bubių kaime sustabdė „Volkswagen Passat“, nuo kurio vairuotojo sklido alkoholio kvapas. Paaiškėjo, kad vairuotojas – tai Patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis. Tiesa, 32 metų vyras jau penkeri metai kaip nedirba, nes yra vaiko priežiūros atostogose.
Policinė priemonė Kauno mieste
Policinė priemonė Kauno mieste / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šis Šiaulių rajono gyventojas dirbti Šiaulių apskrities policijoje pradėjo prieš dešimtmetį, tačiau realiai tedirbo penkerius metus. 2015 metų gruodį jis išėjo vaiko priežiūros atostogų, kuriose yra iki šiol, nes, gimus antram vaikui, jis vėl pasinaudojo teise pratęsti atostogas.

Matyt, per atostogų laikotarpį vyras tiek atsipalaidavo, kad užmiršo, ką įpareigoja policijos pareigūno vardas ir jį savo elgesiu pažemino.

Sulaikytasis tikrintis girtumą atsisakė. Girtumo patikros vengimas vairuotojo nuo atsakomybės negelbėja. Už girtumo patikrinimo vengimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Todėl vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonių vairavimo, esant apsvaigus nuo alkoholio.

Nors sulaikytasis ir buvo atostogose, tačiau nustatyta tvarka jo elgesį turi įvertinti Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius, kurio darbuotojai jau pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl galimo pareigūno vardo pažeminimo. Pagal Vidaus tarnybos statutą, pareigūno vardo pažeminimas yra vienas iš atleidimo iš tarnybos pagrindų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius