-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulių rajone patikrintame automobilyje rasta kontrabandinių cigarečių

Penktadienį, liepos 27 dieną apie 12.20 val. Šiaulių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio tyrėjai, kartu su Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnais, prižiūrimoje teritorijoje vykdydami suplanuotas prevencines priemones, skirtas pažeidimų, susijusių su akcizais apmokestinamų prekių nelegalia realizacija kelyje Šiauliai – Gruzdžiai – N. Akmenė ties Vinkšnėnų kaimu sustabdė lengvąjį automobilį „Volkswagen Golf“.

Policijos pareigūnai turėjo informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenami kontrabandiniai rūkalai. Informacija pasitvirtino, kadangi apžiūrėjus automobilio bagažinę, joje aptiktas didelis juodos spalvos plastikinis maišas, o jame – 300 pakelių cigarečių „Fest„ ir 100 pakelių  kontrabandinių cigarečių „Premier“ su Baltarusijos Respublikos  banderolėmis. Automobilį vairavęs 38 metų Šiaulių rajono gyventojas D. P. paaiškino, kad cigaretes įsigijo savo reikmėms ir jas parduoti tikslo neturėjo. Vyras pareigūnams teigė, kad kontrabandines cigaretes įsigijo pirmą kartą.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, pažeidėjo laukia administracinė atsakomybė – tūkstantinė bauda su cigarečių konfiskavimu, taip pat  automobilio, kuriuo buvo gabenamos cigaretės, galimu konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius