Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių rajono pareigūnai įtaria aferą – benzovežio vairuotojas 7 tonas degalų nugabeno į vienkiemį

Jau nuo metų pradžios Šiaulių rajono policijos komisariato kriminalistai aktyviai pradėjo darbuotis vykdydami prevencines priemones, dėl nelegalios akcizais apmokestinamų prekių apyvartos kontrolės.
Nelegalūs degalai
Iliustracinė nuotrauka: degalai / MKT nuotr.

Šiaulių rajono Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, neapsiribodami dar prieš kelias savaites nustatytu pažeidimu, Bertužių kaime demaskuojant 520 litrų dyzelino atsargas, kartu su Šiaulių apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnais bendros operacijos metu, vienos Šiaulių rajono Kairių seniūnijos Ilgosios Lovos kaimo sodybos kieme, pastebėjo stovintį krovininį automobilį su cisterna. Akivaizdžiai matėsi kaip iš benzovežio nutiestomis žarnomis į sodybos kieme esančią metalinę talpyklą buvo pilamas skystis, turintis specifinį naftos produktų kvapą.

Šį procesą prižiūrėjęs 52 metų benzovežio vairuotojas A.Š. patvirtino, kad į sodybą atvežė ir perpylė degalus. Pareigūnų paprašytas vairuotojas pateikė krovinio gabenimo važtaraštį, pagal kurį iš vienos Vilniaus miesto įmonės į Mažeikių atliekų tvarkymo įmonę turėjo būti pervežtos 7 tonos naftos produktų.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad pusamžis sodybos savininkas J.V. neneigė, kad jam priklausančioje ir kieme stovinčioje 25 kubinių metrų talpykloje, leido palaikyti iš benzovežio perpiltas 7 tonas kuro. Kokiu tikslu Šiaulių įmonės transporto priemone gabentas krovinys netikėtai nuklydo nuo maršruto ir saugiai buvo priglaustas kaimo vienkiemyje, intensyviai ėmėsi aiškintis Šiaulių rajono kriminalistai.

Šiaulių rajono policijos komisariate pradėta administracinė byla, benzovežiu gabentas dyzelinas paimtas. Šiuo metu Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatinėja iš kur buvo įsigyti gabenti degalai ir jų gabenimo dokumentai. Nedelsiant paskirta naftos produkto tyrimo užduotis. Gavus specialisto išvadą ir nustačius tikslų kuro kiekį, jo vertę, sudėtį bei kitas kuro gabenimo aplinkybes, bus sprendžiamas klausimas dėl tolimesnės tyrimo eigos.

Policija informuoja, kad už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką ir atsižvelgiant į nustatytą neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertę, gali būti paskirta bauda nuo 100 litų iki 20 tūkst. litų su šių prekių ir jų gabenimo priemonės konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius